Gorjenii vor să muncească pe timp de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mult de 800 de oameni şi-au căutat un serviciu la Bursa Generală a Locurilor de Muncă

Bursa Locurilor de Muncă organizată astăzi în incinta Casei de Cultură a Sindicatelor Târgu-Jiu a adunat peste 800 de gorjeni dornici să-şi găsească un loc de muncă. Oamenii sunt disperaţi şi spun că îşi caută de luni de zile de lucru, după ce au rămas pe drumuri din cauza disponibilizărilor.

Maria Anton, de 33 de ani, din Târgu-Jiu, a declarat: „Am lucrat 14 ani la Avicola şi după atâta timp am fost disponibilizată în luna martie. Am multiple calificări şi cu toate astea e greu să-mi găsesc un serviciu...poate astăzi o să am noroc“.
Nici Nicolae Sarcină, de 29 de ani nu a avut mai mult succes: „Am terminat Dreptul şi în Gorj nu găsesc loc de muncă. Am încercat în orice alt domeniu, dar, pe criza asta, locurile de muncă sunt din ce în ce mai puţine. La câte posturi sunt astăzi aici, sper să îmi găsesc ceva indiferent de domeniu“.

Angajatorii se plâng de lipsa forţei de muncă

Dintre angajatorii prezenţi astăzi la Bursa Locurilor de Muncă, mulţi s-au declarat nemulţumiţi de lipsa profesioniştilor în majoritatea domeniilor.

„Numai 20% dintre cei interesaţi de posturile noastre au specializări potrivite, în rest oamenii caută servicii bine plătite, dar fără muncă“, a declarat Ion Cruceru, administratorul unei firme de construcţii din Târgu-Jiu.
Salariile oferite în construcţii sunt cele mai mari, angajatorii oferind până la 3.000 de lei pe lună unui inginer.
Mulţi dintre tinerii prezenţi astăzi s-au arătat foarte interesaţi de locurile vacante din domeniul militar. Ei consideră că este un loc de muncă stabil, bine plătit şi cu posibilităţi de carieră.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite