Gorjenii concediaţi nu îşi găsesc de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gorjenii concediaţi nu îşi găsesc de muncă
Gorjenii concediaţi nu îşi găsesc de muncă

500 de angajaţi au rămas fără serviciu în luna septembrie

Oamenii concediaţi vin zi de zi la sediul AJOFM Gorj pentru a studia oferta, însă puţini dintre ei reuşesc să se angajeze. Numerele de telefon afişate pentru fiecare loc de muncă sunt formate cu disperare de cei care îşi caută o slujbă de mai bine de un an. Gorjenii s-ar mulţumi şi cu salariul minim pe economie. „ Am văzut pe listă un post de şofer şi am sunat imediat, în speranţa că îmi voi găsi, după un an de stat acasă, un loc de muncă. Acest lucru nu s-a întâmplat. Mi-a răspuns o doamnă care mi-a spus că postul a fost ocupat. Sunt disperat şi nu mai ştiu la ce societate să mă mai duc. Toţi dau vina pe criză“, a declarat Romică Gheorghe, un bărbat de 49 de ani din Târgu-Jiu.

Disponibilizările continuă până la sfârşitul anului


Rata şomajului înregistrată la începutul lunii octombrie este de 9,4 la sută, cu patru procente mai mare decât în august. Astfel, celor 14.000 de şomeri li s-au alăturat în septembrie încă cinci sute de persoane care au rămas fără loc de muncă după ce societăţile unde lucrau au intrat în colaps financiar. „Am rămas pe drumuri după ce patronul mi-a spus că nu mai are bani să mă plătească. Am lucrat la o firmă din Târgu-Jiu, iar acum sunt în şomaj şi deja îmi fac griji pentru perioada în care nu o să mai primesc indemnizaţia“, a spus Ionela Predoiu din comuna Băleşti. 
Reprezentanţii AJOFM Gorj spun că disponibilizările vor continua până la sfârşitul acestui an. „În perioada octombrie-decembrie vor fi disponibilizate 517 persoane. Numai în octombrie, societăţile Minprest Serv SA, Socend Ind SA, CEZ Distribuţie şi Complexul Energetic Turceni vor concedia în total 377 de persoane, cele mai multe, 200 la număr, fiind de la Minprest. În noiembrie, doar UM Sadu ne-a trimis notificări pentru 60 de angajaţi“, a precizat Ana Maria Niculescu, purtătorul de cuvânt al AJOFM Gorj. Pentru luna decembrie, Complexul Energetic Turceni a anunţat disponibilizarea a 80 de muncitori, dar reprezentanţii AJOFM Gorj spun că se aşteaptă să primească notificări şi de la firmele de construcţii care îşi suspendă activitatea în sezonul rece. De la începutul anului până în prezent au fost concediate peste 800 de persoane.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite