Gorjenii se apucă de afaceri în plină criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gorjenii se apucă de afaceri în plină criză
Gorjenii se apucă de afaceri în plină criză

155 de persoane şi-au deschis firme în primele două luni din acest an. Criza economică a dat peste cap activitatea multor firme din Gorj. Potrivit datelor furnizate de Registrul Comerţului, de la începutul lunii ianuarie şi până în prezent 88 de societăţi comerciale din judeţ au intrat în procedura de faliment.

Numărul firmelor nou înfinţate este însă aproape dublu. În ianuarie-februarie 2009, la Oficiul Registrul Comerţului de pe lângă Tribunalul Gorj au fost înregistrate 155 de firme noi. Cele mai multe au ca obiect de activitate comercializarea diverselor produse, alimente în general. O familie din Târgu-Jiu a investit în plină recesiune peste 16.000 de euro pentru a-şi deschide o afacere.

Cei doi soţi, Coca şi Marin Iuţalîm au lucrat la patroni, iar acum au devenit la rândul lor patroni. „Ne-am deschis propria noastră afacere în domeniul alimentar unde amândoi avem o vastă exeperienţă. Magazinul a fost inaugurat chiar de Ziua Femeii, am oferit tuturor doamnelor, domnişoarelor dar şi copiilor, mici atenţii şi flori. Am muncit să strângem  banii necesari pentru investiţie. Soţul meu făcea parte din personalul de conducere de la o unitate comercială importantă din oraş. Eu sunt o fire extrem de optimistă şi ambiţioasă şi nu am ţinut cont de faptul că ne-ar putea afecta criza financiară“, a spus Coca Iuţalîm.

Strategie de marketing
Femeia are încredere că afacerea va prospera, dat fiind că strategia sa de marketing se bazează pe preţuri mici. „În ziua de azi salariile oamenilor sunt mici, dar preţurile au rămas tot piperate.  M-am gândit să reduc preţurile faţă de celelalte magazine. Am încredere că afacerea se dezvoltă foarte repede, deoarece dorim să oferim un comerţ civilizat la preţuri avantajoase“, a mai declarat patroana.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite