Gorjenii nu îşi permit să meargă la iarnă în Grecia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gorjenii nu îşi permit să meargă la iarnă în Grecia
Gorjenii nu îşi permit să meargă la iarnă în Grecia

Deşi ofertele peste hotare sunt atractive, primii clienţi au ales Predealul

Cele mai atractive pachete turistice sunt cele pentru Grecia, unde trei nopţi de cazare cu mic dejun costă 90 de euro, de Crăciun. Cât despre Revelion, preţul pentru cinci nopţi de cazare, mic dejun, masă festivă plus vizite la Meteora şi Salonic este de 129 de euro. La această sumă se adaugă 400 de lei, pentru transport. Deşi ofertele pentru străinătate sunt destul de ispititoare, gorjenii ezită să plece din ţară. „Niciun turist nu a ales să-şi petreacă sărbătorile în Grecia. De regulă, majoritatea cumpără pachete în luna decembrie“, a spus Laura Dragu, agent de turism în cadrul Gorj Tourism din Târgu-Jiu. Chiar dacă ofertele sunt tentante, unii spun că nu îşi pot permite un sejur în străinătate. „Mi-ar plăcea să ajung în Grecia, dar deocamdată nu am bani. Am auzit că preţurile sunt cele de anul trecut. Voi planifica pentru anul viitor o vacanţă de sărbători în Grecia. Sper ca ofertele să fie tot aşa de atractive“, a spus Ana Pecingină. Alţii susţin că rămân în ţară pentru tradiţii şi zăpadă.

Mai ieftin la Herculane şi Olăneşti

„Într-o ţară exotică nu simt sărbătorile aşa cum le simt acasă. Aici, sărbătorile de iarnă sunt deosebite, mai ales dacă e şi zăpadă. Avem tradiţii şi obiceiuri specifice“, a spus Vlad Scorei din Târgu-Jiu.

Majoritatea hotelierilor din staţiuni precum Herculane, Olăneşti sau Geoagiu Băi au păstrat tarifele de anul trecut. De exemplu, trei nopţi de cazare, în intervalul 30 decembrie-1 ianuarie, cu cină, mic dejun şi cină festivă costă 858 de lei de persoană, la un hotel de trei stele din Olăneşti. „Şi la Herculane sunt preţuri atractive. Un pachet de Revelion cu trei nopţi de cazare, între 31 decembrie - 2 ianuarie, cu mic dejun şi masă festivă la un hotel de trei stele costă 685 de lei“, a spus Radu Ciobanu, administrator la Agenţia Guardo Tours din Târgu-Jiu.Tarife rezonabile pentru Revelion oferă şi pensiunile din Maramureş, Bucovina, Albac, Arieşeni, Azuga şi Buşteni, unde trei nopţi de cazare au preţuri între 750 şi 950 de lei.

Sărbători în România

Gorjenii preferă să petreacă sărbătorile în România, fapt dovedit de primii clienţi care au făcut rezervări pentru Revelion. „Primii 12 turişti au solicitat Predealul. Majoritatea dintre aceştia au ales cinci nopţi de cazare la o vilă de patru stele cu all inclusive, la 1.900 de lei de persoană“, a mai spus Laura Dragu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite