La plăcinte, tot înainte!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Olteanul Gigel Trepăduş a înghiţit în doar trei minute un kilogram de plăcintă cu urdă şi stafide.

La prima ediţie a Festivalului Toamnei, pe scena amenajată în faţa Hotelului Mina din staţiunea grojeană Rânca au urcat, pentru un spectacol de dans şi muzică populară, artiştii de la Ansamblul Doina Gorjului. Turiştii au avut la dispoziţie un târg cu vânzare de produse tradiţionale, bio şi de artizanat, precum şi o  pistă de summer tubing.

O paradă a portului popular a avut loc ieri. Distanţa parcursă între Cabana Teleski şi Hotelul Mina a pus la grea încercare răbdarea membrilor celor zece ansambluri din Gorj şi din judeţele învecinate. „Este foarte frumos, numai că drumul este neasfaltat şi a trebuit să ocolesc nămoalele. Am participat la concursul de mâncat plăcinte, şi acum mă mişc mai greu", a spus râzând Ionuţ Tiberiu (13 ani).

Poze de „epocă"

Turiştii pofticioşi au avut la dispoziţie mai multe concursuri de gătit în aer liber şi de mâncat plăcinte, iar cei harnici s-au întrecut în tăiat lemne. Gigel Trepăduş (48 de ani) a „devorat" în doar trei minute nu mai puţin de un kilogram de plăcintă cu urdă şi stafide. „Sunt şofer de meserie, aşa că sunt obişnuit să mănânc pe fugă", susţine Trepăduş. Muşchi şi forţă a dovedit că are un tânăr de 24 de ani. Sabin Coşarcă a fost cel mai rapid tăietor de lemne înscris în concurs.

În ultima zi a Festivalului Toamnei, voia bună şi distracţia au fost în toi. Vizitatorii au putut să-şi facă fotografii de epocă, iar terasele cu mici şi bere le-au stat la dispoziţie. Evenimentul s-a încheiat cu o tombolă cu premii şi cu un foc de artificii. Andreea Crăciun, coordonator al festivalului, a precizat că s-au cheltuit aproape 15.000 de euro, iar evenimentul a fost un succes.

Meşterul sticlar a stârnit atenţia participanţilor

image

Braşovul, „cotropit"

Turiştii au venit din toată ţara la festivalul cu obiecte artizanale executate pe loc de meşteşugari, dar şi pentru a vedea cum erau organizate luptele medievale. Cavalerii şi domniţele au invadat Arena Liceului Sportiv din Braşov, pentru a le oferi vizitatorilor spectacole de neuitat.

Nu au lipsit dansurile medievale, dar nici turnirurile încinse de cavaleri pentru inimile frumoaselor prinţese, luptele cu spada şi nici aruncatul cu lancea.
Mâncarea, dar şi licorile medievale au fost atracţia festivalului. Cazane întregi de „burtă de balaur" şi „ospăţ cavaleresc", servite în „vase" confecţionate din pâine, au fost gustate în premieră de turişti. Seara, membrii trupei Phoenix au urcat pe scenă şi au făcut spectacol pe Arena Liceului Sportiv.

Părinţii s-au luptat cu copiii pe buşteni

image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite