Lech Walesa: "Mihail Gorbaciov a fost un om politic slab!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lech Walesa: "Mihail Gorbaciov a fost un om politic slab!"
Lech Walesa: "Mihail Gorbaciov a fost un om politic slab!"

Liderul istoric al sindicatului Solidaritatea şi fostul preşedinte polonez Lech Walesa crede că Mihail Gorbaciov a fost un "om politic slab", potrivit unui interviu acordat la 20 de ani de la căderea Zidului Berlinului, relatează AFP.

"Primul zid a fost dărâmat de şantierele navale poloneze în 1980", a declarat laureatul premiului Nobel pentru pace în interviul publicat de Der Spiegel în ediţia electronică.

"Noi am învins comunismul, iar oamenii din Germania de Est au început să fugă prin intermediul ambasadelor altor ţări. Zidul Berlinului a căzut datorită celor care au fugit. Eram îngrijorat că liderul sovietic Mihail Gorbaciov va decide să oprească fuga maselor şi va distruge astfel victoria noastră. Jocul era periculos. Este bine că Gorbaciov a fost un om politic slab şi că totul s-a petrecut bine", a adăugat Walesa.

"Am început să mobilizăm masele, iar Gorbaciov nu ştia ce să facă", a mai spus el.

Walesa urmează să participe luni la ceremoniile organizate la 20 de ani de la căderea Zidului Berlinului, alături de Mihail Gorbaciov şi de alţi foşti lideri din timpul evenimentelor din 1989.

O mie de piese de domino amplasate în centrul Berlinului urmează să fie dărâmate luni, pentru a simboliza prăbuşirea Zidului. Dar nu se ştie încă cine va dărâma prima piesă - Gorbaciov sau Walesa.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite