Goniţi cu focuri de armă de la fotbal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Goniţi cu focuri  de armă de la fotbal
Goniţi cu focuri de armă de la fotbal

Un craiovean a tras de două ori în aer pentru a-i speria pe cei patru puşti rromi care băteau mingea în faţa casei lui. Incidentul s-a petrecut, marţi seara, în cartierul Brestei din municipiul Craiova, arma folosită fiind un pistol cu bile.

Marius Constantinescu (28 de ani) a folosit arma pentru a-i goni pe copiii rromi care jucau fotbal pe strada Slănic. La un moment dat, mingea a sărit într-o curte vecină cu cea a „pistolarului“, iar copiii au început să îl strige pe proprietar, pentru a o recupera. Nu au primit niciun răspuns, iar unii dintre ei s-au suit pe garajul lui Constantinescu, pentru a sări în curtea cu pricina.

În acel moment, bărbatul a ieşit din casă, trăgând cu pistolul cu bile pentru care are permis de portarmă. „A ieşit la noi cu arma şi a tras mai multe focuri în sus. Noi ne-am speriat şi am luat-o la fugă. Ne-a fost frică să nu ne lovească. Nu este pentru prima dată când a ieşit la noi, pus pe scandal“, a spus Samir Zorilă, de 13 ani.

Părinţii minorului vor ca bărbatul să fie pedepsit. „Dacă ne împuşca din greşeală copiii? Atunci ce făcea? A scos arma şi a tras. Păi este normal?“, a afirmat Cristian Ilie, tatăl unuia dintre minorii ameninţaţi cu arma.

Şi-a pus alarme în casă şi în curte

Marius Constatinescu susţine că, de fapt, tinerii veniseră la furat. „Nu am făcut altceva decât să-i gonesc din faţa curţii mele. După doar câteva minute au venit cu peste 15 persoane peste mine, să mă bată. De frică, am scos pistolul cu bile şi am tras două focuri de avertisment în aer. Nu m-am gândit nici măcar o clipă să-i împuşc“, a afirmat bărbatul.

Tânărul susţine că are de mulţi ani probleme cu rromii. „M-am săturat de rromii din zonă, care ne terorizează. Zilnic ne fură câte ceva din curte sau din maşini. Eu am fost nevoit să îmi montez alarme în curte şi în casă“, a spus Constantinescu. Vecinii se tem să mai iasă casă din cauza rromilor care îi ameninţă şi îi iau la bătaie. „Noi nu putem pleca singuri din casă după ora 21.La magazin mergem doar însoţiţi. Copiii noştri nu pleacă niciodată singuri de acasă la şcoală“, a declarat Daniela Dondoe, vecina celui care a scos pistolul.

Poliţiştii i-au întocmit dosar penal bărbatului, susţinând în acelaşi timp că nu s-au depus reclamaţii împotriva rromilor. „Lui Marius Constantinescu i s-a întocmit dosar penal, pentru că nu a respectat regimul armelor şi muniţiilor. Arma a fost confiscată. De la începutul anului, niciunul dintre locuitorii de pe strada Slănic nu a făcut plângere că ar fi terorizat de familiile de rromi din zonă“, a declarat Adrian Căpraru, purtător de cuvânt Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite