Expoziţie de cai şi trăsuri la Godineşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Expoziţie de cai şi trăsuri la Godineşti
Expoziţie de cai şi trăsuri la Godineşti

La cea de-a XI-a ediţie a Festivalului Tineretului au fost admiraţi 25 de cai de rasă aduşi din Sibiu, Covasna şi Gorj. Timp de două zile, mii de oameni s-au distrat la Godineşti, la concursurile de muzică populară şi de Miss în port naţional.

Sute de oameni din Godineşti şi din satele vecine s-au adunat, ieri, în centrul localităţii pentru a se bucura de spectacolul organizat cu ocazia celei de-a XI-a ediţii a Festivalului Tineretului.

Înscrierile pentru concursul de muzică populară şi tarafuri au început de la primele ore ale dimineţii. Unii gorjeni care au venit doar pentru a asista la spectacole s-au adunat la sărbătoare înainte de prânz, deşi manifestările erau programate să înceapă la ora 15.00.

 Oamenii au spus că s-au grăbit pentru ca să nu piardă concursurile şi concertele. „Am fost şi anul trecut şi m-am simţit foarte bine. Atunci a participat şi Doina Gorjului, dar sunt convins că ne vom simţi bine şi astăzi, ascultându-i pe cei care s-au înscris în concurs“, a declarat, înaintea serbării, Ion Mănescu, din Runcu.

De un mare succes s-a bucurat şi expoziţia de cabaline care a avut loc sâmbătă seară. La eveniment au participat aproximativ 3.000 de persoane, iar cei 25 de cai, numai exemplare de rasă, au fost aduşi din judeţele Sibiu, Covasna şi Gorj. Spre deliciul copiilor, au fost aduşi la festival ponei de diferite dimensiuni, din toate colţurile ţării, care au fost prezentaţi publicului de către stăpânii lor.

Una dintre principalele atracţii anuale ale Festivalului Tineretului de la Godineşti este concursul de Miss în port naţional, care a avut loc, aseară, după închiderea ediţiei.

Dimineaţa, organizatorii concursului erau îngrijoraţi de posibilitatea ca întrecerea să nu aibă loc, din lipsa concurentelor, dar au avut parte de o surpriză plăcută, la competiţie înscriindu-se mai multe fete faţă de anii trecuţi. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite