Goana după cadouri de Moş Nicolae

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jucăriile, obiectele de ceramică şi artizanat, cărţile şi ramele de fotografii s-au vândut bine în aceste zile.

 De la an la an, ieşenii caută să ofere cadouri de Moş Nicolae cât mai simbolice şi cât mai diferite.  Cei care au venit până acum la „Târgul Cadourilor“, organizat la Teatrul Luceafărul în perioada 3-7 decembrie, au preferat să cumpere de Moş Nicoale papuci de casă îmblăniţi, jocuri pentru copii, Moşi care cântă şi dansează, diverse măşti şi aripi de îngeraşi.
„În ultimele două zile ale târgului am simţit că se apropie 6 decembrie. Vânzările au mers bine. Faţă de anii trecuţi, părinţii în special nu au mai cum părat păpuşi şi maşini de dimensiuni mari”, ne spune Angela A., un agent comercial prezent la „Târgul Cadourilor“.

În ghetuţe nu se mai pun portocale şi dulciuri

Dacă unii ieşeni s-au orientat mai mult spre cadourile pentru copii, alţii au preferat să cumpere de Moş Nicolae aranjamente florale şi papuci de casă îmblăniţi. „Papuceii atrag pentru că sunt mai haioşi, sunt lucraţi manual şi sunt, într-un fel, tradiţionali. Aranjamente florale au cumpărat în special elevii pentru profesorii lor”, mărturiseşte Ana Maria Vaman, vânzătoare la unul din standurile de la târg.

Ieşenii au cumpărat cadouri de Moş Nicolae şi din magazinele de artizanat şi librării. În aceste locuri, s-au vândut cel mai bine ramele de fotografie, obiectele din cermică specifice sezonului de iarnă, jucăriile de pluş, dar şi cărţile colorate, cele de poveşti, enciclopedii pentru copii şi cărţi din literatura universală. Cu timpul, merele şi portocalele au fost înlocuite cu cadouri scumpe sau simbolice. „Ieşenii nu mai vor să pună în ghetuţe portocole şi dulciuri. Ei preferă să ofere ceva simbolic care să rămână ca amintire”, susţine Alexandra Batîn, vânzătoare  la un magazin de artizanat din Hala Centrală.

Topul darurilor de Moş Nicolae

- Măşti 5 lei
- Obiecte de ceramică 20 de lei
- Papuci de casă îmblăniţi 20 de lei
- Moşi electronici 20 - 40 de lei
- Jocuri pentru copii 40 lei
- Cărţi de literatură 30 - 60 de lei
- Aranjamente florale 25 - 70 de lei
- Rame de fotografii 70 - 80 de lei
- Enciclopedii pentru copii 40 - 120 de lei

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite