Gloriile anilor ’70-’90 şi-au dat întâlnire la Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această seară cântă la Palatul Culturii Boney M şi DJ Bobo, deşi ieşenii au cerut Depeche Mode şi U2. Edilii promiteau în vară că vor aduce la concertul din ultima zi a sărbătorilor Iaşiului trupa Depeche Mode. Vor cânta însă formaţii în vogă acum zeci de ani.

Cinci formaţii de muzică uşoară din străinătate vor cânta în această seară în faţa Palatului Culturii din Iaşi în cadrul unui eveniment promovat de municipalitate încă din primăvară.

Concertul de la ora 18.30 îl are drept cap de afiş pe cântăreţul elveţian DJ Bobo. Înaintea acestuia vor mai urca pe scenă, în ordine, Basshunter, Haddaway, Snap şi Boney M.

Artiştii contractaţi de Primăria Iaşi sunt catalogaţi însă de criticii muzicali ca fiind „de mâna a doua”, atât ca onorarii percepute, cât şi ca valoare a repertoriului.

„Am râs când am văzut intenţia edililor ieşeni”

Oficialii din primărie promiteau la începutul verii că vor aduce de Sărbătorile Iaşiului o trupă de anvergură internaţională, în cadrul unui mega-concert cum nu s-a mai văzut.

„Aşa cum am promis, vrem să aducem Depeche Mode, trupa cea mai votată de ieşeni în cadrul unui sondaj iniţiat de noi pe site-ul Primăriei Iaşi”, declara în luna iulie Cosmin Coman, directorul executiv al Primăriei Iaşi.

Organizatorii profesionişti de concerte au declarat încă de atunci că promisiunea şefilor primăriei nu are nicio acoperire în realitate. „100% nu va veni Depeche Mode la Iaşi, pentru că nu are turnee programate în acea perioadă”, spunea Florin Itu, impresar al firmei Emagic, care a adus formaţia britanică la Bucureşti în iunie 2006.

„Am râs când am văzut intenţia edililor ieşeni. Mi s-a părut o glumă bună. Ar trebui să aibă cel puţin două milioane de euro, numai ca să poată sta la discuţii. În plus, negocierile cu trupele mari durează cel puţin un an”, a replicat Cristian Busuioc, impresar la firma One Event. 

În ciuda acestor previziuni pesimiste, oficialii Primăriei au susţinut morţiş că sunt în tratative cu impresarii formaţiilor Depeche Mode, Metallica, Scorpions sau DJ Tiesto şi că ieşenii vor avea o surpriză plăcută la concertul din octombrie.

Nichita, lovit de amnezie

Săptămâna trecută, primarul PSD Gheorghe Nichita a anunţat lista celor cinci formaţii contractate pentru concert, fără a mai aminti despre „proiectul Depeche Mode”. „Am încercat să aducem şi alte formaţii, dar ne-au fost solicitate sume de bani cu mult peste cât ne putem permite noi. De exemplu, UB 40 a cerut 150.000 euro”, a spus edilul-şef, în cadrul unei conferinţe de presă. La precedentele apariţii în România ale trupei Boney M, artiştii au perceput un onorariu de 15.000-20.000 de euro.

Specialiştii în organizarea de concerte estimează că nota de plată a spectacolului din această seară se ridică la 200.000 de euro. Concertul din această seară va fi precedat de un miting aviatic. De la ora 16.15 cinci avioane şi un elicopter vor defila deasupra Primăriei şi a Catedralei Mitropolitane.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite