Papa Bebedict al XVI-lea: "Globalizarea nu trebuie să includă niciun popor"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Papa Bebedict al XVI-lea: "Globalizarea nu trebuie să includă niciun popor"
Papa Bebedict al XVI-lea: "Globalizarea nu trebuie să includă niciun popor"

Papa Benedict al XVI-lea a estimat duminică, la mesa de încheiere a Sinodului pentru Africa de la Vatican, că modelul de dezvoltare globală trebuie revizuit şi corectat astfel încât el ''să includă toate popoarele şi nu doar pe cele care sunt cel mai bine echipate'' pentru a beneficia de aceasta, transmite AFP.

''Globalizarea este o realitate umană şi ca atare ea poate fi schimbată în funcţie de punctul de vedere cultural'', le-a explicat Papa celor circa 240 de Părinţi sinodali, inclusiv 197 de episcopi africani, reuniţi din 4 octombrie sub egida sa.

Biserica Catolică are propria viziune, a argumentat Benedict al XVI-lea, citând recenta sa enciclică Caritas in veritate.

Globalizarea trebuie să se adape din ''doctrina socială a Bisericii'' şi din ''viziunea sa asupra omului şi asupra societăţii'', a afirmat Suveranul Pontif, reamintind importanţa ''solidarităţii'' între şi în cadrul comunităţilor.

Potrivit Papei, sinodul a dezvăluit ''problemele actuale ale Africii şi marea sa nevoie de reconciliere, justiţie şi pace''.

Suveranul Pontif a celebrat mesa solemnă, alături de mai mulţi cardinali africani, inclusiv Peter Kodwo Appiah Tyrkson, numit cu o zi înainte preşedinte al Consiliului Pontifical pentru Justiţie şi Pace. Bazilica Sf. Petru era plină de credincioşi care, acompaniaţi de coruri ale comunităţilor nigeriană şi etiopiană din Roma, au cântat în limbi africane şi în latină.

Cu puţin timp mai înainte, Papa a celebrat slujba Angelus, retransmisă şi aplaudată la Milano /nord/, pe esplanada catedralei, unde a fost beatificat în faţa a 50.000 de persoane, Părintele Carlo Gnocchi, un preot care, după ce a luptat în cel de-al doilea război mondial în Corpul vânătorilor de munte, s-a implicat în acţiuni caritabile pentru copii şi mutilaţi de război.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite