Gloabele, cazate la hipodrom

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edilii din Piatra Neamţ au început să strângă de pe străzi caii vagabonzi. Mârţoagele care pasc pe spaţiile verzi ajung la baza hipică „Virgil Bărbuceanu”, unde sunt hrănite şi îngrijite.

De la începutul acestei luni, poliţiştii comunitari au adunat de pe străzile din Piatra Neamţ cinci cai abandonaţi, care păşteau prin parcurile şi spaţiile verzi din municipiu. Oficialii susţin că aceşti cai, slabi şi neîngrijiţi, provin din cartierele mărginaşe ale oraşului.

Stăpânii lor, în general familii sărace de romi, nu au grijă de ei şi-i lasă în voia sorţii. De altfel, doar unul dintre proprietari a venit să-şi recupereze animalul.

Restul cailor se găsesc la hipodrom, în grija Clubului Sportiv Ecvestru.  Întreţinerea patrupedelor este taxată cu 50 de lei pe zi. „Nota de plată” trebuie achitată de proprietar, în momentul în care vine  să-şi recupereze animalul. De asemenea, stăpânii neglijenţi trebuie să plătească şi o amendă de 100 de lei, la Primărie.

Caii nerevendicaţi vor fi scoşi la licitaţie

„Tariful include cazarea, hrana zilnică şi îngrijirea cu personal calificat. Pentru a-şi primi animalele înapoi, proprietarii vor trebui să facă şi dovada proprietăţii cabalinelor, precum şi dovada achitării tarifelor la Direcţia de venituri bugetare”, explică Dragoş Chitic, viceprimarul de Piatra Neamţ.

Proprietarii au la dispoziţie 30 de zile pentru a-şi recupera animalele. În caz contrar, animalul ajunge să fie considerat fără stăpân sau abandonat pe domeniul public, trece în proprietatea primăriei şi va fi scos la licitaţie.

Caii vagabonzi, material didactic

O acţiune similară s-a desfăşurat în primăvară şi la Iaşi, unde au fost capturaţi opt cai abandonaţi. Cum nimeni n-a venit să-i revendice, caii au fost scoşi la licitaţie, în repetate rânduri, fără succes. În cele din urmă, patrupedele au fost donate Universităţii Agronomice pentru a servi drept material didactic studenţilor de la Medicină Veterinară.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite