Concurs fraudat la „Situaţii de Urgenţă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vlaşca”, judeţul Giurgiu, colonelul Marian Ghimpeţeanu şi maiorul Daniel Panait au fost arestaţi, ieri, de judecătorii Curţii Militare de Apel Bucureşti, în dosarul fraudării concursului pentru ocuparea posturilor de ofiţeri şi subofiţeri la această unitate.

În acest dosar au fost trimise în judecată 53 de persoane. Colonelul a fost acuzat că ar fi fraudat examenele pentru 67 de candidaţi.

Sublocotenentul Mihai Olexiuc, unul dintre membrii Comisiei de la examenul pentru postul de subofiţeri „pază", a povestit procurorilor cum s-a fraudat examenul. Înainte de examen, s-a întâlnit în WC-ul unităţii cu comandantul Mihai Ghimpeţeanu, care i-ar fi dat un bileţel roz pe care erau notate numele a opt candidaţi „favorizaţi".

„Totodată, mi s-a explicat că aceştia trebuiau să promoveze examenul. La întrebarea mea: „Cum pot să fac asta acum când a început corectarea şi nu mai pot face nimic pentru că lucrările sunt sigilate?", domnul colonel mi-a răspuns: „Îi ţii minte pe ăştia şi când le strigi nota care o merită, strigi una mai mare". (...) Membrilor comisiei le-am arătat lista şi le-am spus să memoreze numele trecute pe listă şi pe măsură ce eu citeam lucrările, să-mi facă un semn cu piciorul pe sub masă ca să-mi aduc aminte de respectivul".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite