Autorul triplului asasinat din Giuleşti va face închisoare pe viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autorul triplului asasinat din Giuleşti va face închisoare pe viaţă
Autorul triplului asasinat din Giuleşti va face închisoare pe viaţă

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, luni, ca nefondat, recursul declarat de Jean Pierre Sgueglia, acuzat de triplul asasinat din Giuleşti din 2005, împotriva deciziei Curţii de Apel Bucureşti, care l-a condamnat la detenţie pe viaţă.

Decizia instanţei supreme este definitivă.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, pe 1 aprilie, să îl condamne la detenţie pe viaţă pe Jean Pierre Sgueglia, acuzat de triplul asasinat din Giuleşti, din 2005. Pe lângă despăgubirile stabilite de Tribunalul Bucureşti, CAB a decis ca Sguelia să îi plătească fiicei soţilor ucişi în 2005 câte 400 de euro pe lună, începând cu ziua asasinatului, până la majoratul acesteia.

Instanţa le-a transmis rudelor victimelor că vor fi înştiinţate în cazul în care criminalul va fi eliberat sau tranferat, pentru a putea cere protecţie.

Expertiza balistică făcută în cazul triplului asasinat din Giuleşti a confirmat faptul că arma crimei a fost un pistol marca Glock, pe care Jean Pierre Sgueglia l-a cumpărat cu acte din Elveţia, cu puţin timp înainte de comiterea crimei, de la un prieten. Raportul de expertiză realizat în 15 septembrie 2008, prezentat în faţa instanţei, a stabilit, conform declaraţiilor date, pentru NewsIn, de către avocatul părţilor civile, Leon Iancovici, că gloanţele găsite la locul crimei şi în cele trei cadavre au fost trase cu un pistol marca Glock. Potrivit avocatului, expertiza confirmă că autorul crimei este Jean Pierre Sgueglia şi anulează orice declaraţie a acestuia în care neagă faptul că a comis crima.

Sgueglia a fost condamnat iniţial, pe 19 martie 2008, de Tribunalul Bucureşti, la 25 de ani de închisoare şi la plata a 3 milioane de euro despăgubiri către părţile civile. Jean Pierre Sgueglia a scăpat atunci de pedeapsa cu închisoare pe viaţă, pentru că a avut o "conduită sinceră" pe parcursul procesului penal şi nu are antecedente penale, se arată în motivarea Tribunalului Bucureşti prin care a fost condamnat la 25 de ani de închisoare pentru triplul asasinat din Giuleşti.

Potrivit anchetatorilor, Jean Pierre Francois Sgueglia a venit în România, în decembrie 2005, pentru a o convinge pe fosta sa amantă, Alina Pantazi, să se întoarcă la el. Elveţianul şi-a cumpărat o hartă a Bucureştiului şi a plecat spre cartierul Giuleşti, unde locuia Alina, împreună cu familia ei. Sgueglia a intrat în casă, a vorbit cu fosta amantă şi cu rudele acesteia, iar la ieşire a scos pistolul şi i-a împuşcat pe rând. El a tras nouă gloanţe în Alina, care se ascunsese într-o cameră, în mama acesteia, Maria Vache şi în Valentin (soţul Alinei).

În ziua crimei, în casa victimelor se mai aflau doi bărbaţi, care au oferit poliţiei o descriere amănunţită a celui care a tras cu pistolul. Pe baza acesteia, poliţiştii au putut să-l dea în urmărire pe Sgueglia, la 17 minute după ce părăsise România, pe la punctul de trecere a frontierei Giurgiu-Ruse.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite