Gigi, somat să-i dea 270.000 de dolari lui Dorinel Munteanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Finanţatorul Stelei este obligat de instanţă să-i achite fostului internaţional mai multe restanţe financiare, printre care şi prima de instalare de 255.000 de dolari. Fostul internaţional Dorinel Munteanu, în prezent antrenorul echipei Oţelul Galaţi, îşi va recupera banii pentru perioada ianuarie 2004 - iunie 2005, când a jucat sub culorile Stelei.

Gigi Becali, executat cu 75.000 de euro de Copos

Finanţatorul echipei Steaua, Gigi Becali, a dat din nou de belea! Magistraţii Tribunalului Bucureşti îl obligă pe latifundiar să-i plătească fostului internaţional Dorinel Munteanu peste 270.000 de dolari, plus dobânzile aferente, reprezentând restanţe din perioada 2004-2005 când acesta juca la clubul din Ghencea.

Întrucât Dorinel Munteanu nu a putut obţine fără proces prima de instalare în Ghencea în valoare de 255.000 de dolari, salariile pe perioada în care a jucat la Steaua şi nici plata chiriilor în Bucureşti, a dat în judecată clubul patronat de Gigi Becali.

Latifundiarul a uitat de bani

Procesul a început după ce Dorinel Munteanu s-a trezit cu sechestru pe imobilul pe care îl deţine în Germania, întrucât nu şi-a plătit impozitele aferente veniturilor sale la Steaua în valoare de 95.000 de euro.

Rezident în Germania, Dorinel Munteanu a revenit la Steaua în anul 2003, la scurt timp după ce Gigi Becali a devenit acţionar majoritar al clubului din Ghencea. Alături de Steaua, Dorinel Munteanu a adus titlul de campioană în Ghencea în sezonul 2004-2005.

Ulterior, Munteanu a părăsit Steaua, unde avea să revină trei ani mai târziu, mai exact la 25 octombrie 2008, ca jucător-antrenor. În mai puţin de două luni însă de la revenirea la Steaua, Dorinel Munteanu a părăsit clubul din Ghencea, ca urmare a unui conflict cu patronul Gigi Becali. În urma scandalului, Gigi Becali a „uitat" să-i mai achite lui Munteanu drepturile financiare, primele de instalare, chiriile, bonusurile şi chiar salariul de 300 de lei pe lună, din perioada în care a activat ca jucător.

Clubul patronat de Gigi Becali a reclamat în instanţă obligaţia de a plăti şi impozitele. Oficialii Stelei au arătat că dacă nu au achitat prima de instalare de 255.000 de dolari nu au de ce să plătească şi impozite. Dorinel Munteanu a reclamat însă că singurele impozite pe care le-a plătit Steaua către statul român sunt pentru salariul lunar de 300 de lei, sumă prevăzută în contractul înregistrat la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM).

Pentru a nu mai plăti impozite, Gigi Becali nu a prezentat la ITM şi anexele contractului, unde erau prevăzute prima de instalare şi bonusurile. Munteanu a arătat instanţei că nu a avut cunoştinţă despre eludarea legilor de către clubul din Ghencea.

„Anexa financiară face parte integrantă din contractul individual de muncă, astfel încât pentru veniturile de natură salarială prevăzute în anexă, angajatorul are obligaţia de plată a contribuţiilor prevăzute de lege", a susţinut Dorinel Munteanu în cererea de chemare în judecată de la Tribunalul Bucureşti.

Interogatoriul, refuzat

Chemaţi la interogatoriu în instanţă în procesul cu Dorinel Munteanu, oficialii Stelei au refuzat acest procedeu, iar magistraţii au concluzionat că „lipsa răspunsului reprezintă o recunoaştere deplină a pretenţiilor lui Dorinel Munteanu".

Pe cale de consecinţă, judecătorii au decis obligarea Clubului Steaua la plata contribuţiilor aferente salariului şi tuturor veniturilor de natură salarială acordate lui Dorinel Munteanu, în conformitate cu contractul individual de muncă, pentru perioada 27 ianuarie 2004-30 iunie 2005, precum şi majorările de întârziere aferente acestor sume.

A rupt legăturile cu Steaua

Contactat de reporterii „Adevărul", Dorinel Munteanu a precizat că oficialii Stelei nu i-au achitat aceste datorii şi nici nu l-au contactat vreodată pentru rezolvarea litigiului.

„Nu am mai ţinut nicio legătură cu cei de la clubul Steaua", a explicat Dorinel Munteanu. Antrenorul de la Oţelul Galaţi a precizat că încă nu şi-a achitat datoria către Fiscul german. „Se aşteaptă rezultatul final al proceselor din România. Fiscul german mi-a consemnat această datorie pe cartea funciară a proprietăţii mele", a arătat Munteanu.

"Nu mi s-au achitat datoriile şi nici n-am fost contactat de cei de la Steaua. Nu am mai ţinut nicio legătură cu cei de la clubul Steaua."
Dorinel Munteanu,
antrenor Oţelul Galaţi

Încă un proces

Dorinel Munteanu mai are un litigiu cu Steaua, la Tribunalul Caraş Severin. Acest dosar, separat de judecătorii de la Bucureşti, are ca obiect achitarea de către clubul Steaua a unor impozite şi contribuţii la asigurările sociale datorate către statul român.

Procesul are termen la 7 decembrie 2010. Judecătorii severineni au obligat clubul din Ghencea să aducă mai multe documente din perioada februarie 2004- iunie 2005: statele de plată, registrul de încasări şi plăţi, situaţia privind imobilele şi autoturismele folosite de antrenor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite