Gigi Becali, penalizat cu 82.000 de euro pentru Avicola Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, este obligat printr-o sentinţă a Tribunalului Bucureşti la plata de penalităţi în valoare de 87.828 de euro către AVAS pentru neîndeplinirea unor

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, este obligat printr-o sentinţă a Tribunalului Bucureşti la plata de penalităţi în valoare de 87.828 de euro către AVAS pentru neîndeplinirea unor obligaţii privind investiţiile de mediu la Avicola Iaşi. Gigi Becali a atacat decizia la instanţa superioară.

4 milioane de euro reprezintă suma pe care Gigi Becali trebuia să o investească la Avicola Iaşi

În octombrie 2006, AVAS l-a dat în judecată pe Gigi Becali, acţionar majoritar al companiei SC Avicola Iaşi SA, cerând ca instanţa să-l oblige pe finanţator să achite penalităţi şi pentru întârzierea cu care a prezentat documentaţia referitoare la investiţiile realizate la firma respectivă.

De altfel, AVAS a cerut şi anularea contractului dintre Becali şi Avicola Iaşi. Becali a cumpărat de la Koala Senior SRL Comăneşti Avicola Iaşi pachetul majoritar de acţiuni în 2004 şi s-a obligat prin contractul de privatizare să realizeze investiţii de peste patru milioane de euro.

Din această sumă, 2,717 milioane de euro erau destinate pentru dezvoltarea activităţii, iar 1,483 milioane de euro, în programul de conformare la normele de mediu. La momentul respectiv, latifundiarul din Pipera a preluat şi toate drepturile şi obligaţiile contractului de vânzare-cumpărare, semnat în 2002, între APAPS şi Koala Senior.

În urma majorării de capital făcută în septembrie, Becali a devenit proprietarul a 85,2% din acţiunile societăţii. Restul de acţiuni sunt deţinute de AVAS şi SIF Moldova.

La sfârşitul anului trecut, AVAS l-a dat în judecată pe Becali pentru că ar fi investit cu 88.000 de euro mai puţin decât ar fi trebuit în rezolvarea problemelor de mediu. (Liliana Năstase)

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite