Gigi Becali: "Am dat 10.000 de dolari la un arbitru!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Declaraţiile finanţatorului de la Steaua au venit la nici o lună de când a primit NUP în dosarul "blaturilor" Finanţatorul Stelei a recunoscut că a încercat să cumpere un meci al

Declaraţiile finanţatorului de la Steaua au venit la nici o lună de când a primit NUP în dosarul "blaturilor"

Finanţatorul Stelei a recunoscut că a încercat să cumpere un meci al echipei sale din campionat cu FC Braşov.
Totul a pornit de la Marian Iancu, care a spus că a fost ameninţat telefonic de verii Gigi şi Giovani Becali, după
care i-a făcut pe ambii golani. Finanţatorul Stelei, după ce l-a făcut "ţigan" pe Iancu, a recunoscut că a umblat la arbitri, în trecut. Reacţia conducătorilor fotbalului românesc a fost, cum era de aşteptat, una insipidă şi incoloră.

Scandalul iscat în jurul arbitrajului din Liga I este în plină derulare, mai ales că acuzaţiile grave vin din toate direcţiile. Momentan, "războiul" se poartă pe axa Bucureşti - Timişoara. Finanţatorul Politehnicii Timişoara, Marian Iancu, a spus, luni seară, în cadrul emisiunii "Fanatik", că a fost ameninţat telefonic de Gigi şi Giovani Becali, ambii spunându-i omului de afaceri să se potolească.

"O să arăt de ce sunteţi în stare. Steaua câştigă numai cu ajutorul arbitrilor", a tunat Iancu. Gigi a replicat, tot în cadrul aceleiaşi emisiuni: "Iancu este un ţigan şi nu se poate pune el cu mine", după care a urmat cea mai interesantă dezvăluire, făcută tot de latifundiar: "Am dat 10.000 de dolari la un arbitru, când am intrat în fotbal.

Mi-a zis cineva că fără bani la arbitri nu poţi câştiga. Era un meci cu Braşovul în care am pierdut puncte. Am cerut socoteală de la intermediari, care mi-au replicat că şi ceilalţi au dat bani, mai mulţi ca mine. M-am enervat şi am cerut banii înapoi. M-am jurat atunci că în viaţa mea nu mai fac nimic. Am mai dat bani, dar asta e moral, ca să motivez adversarele celor cu care mă lupt la titlu", a conchis Becali.

Dragomir sugerează o împăcare, Sandu spune "Stop"

Oarecum de aşteptat, reacţia principalilor doi conducători din ţara noastră a fost mult sub nivelul acuzaţiilor. "Arbitrajul românesc este în ascensiune, dar este evident că în ultima vreme Steaua a fost favorizată, aşa cum au fost decizii şi pro-CFR.

<> vicierilor de rezultate, dar, în egală măsură <> inadmisibilelor bălăcăreli şi jigniri", a spus Naşul, într-un comunicat postat pe site-ul FRF. Mircea Sandu a afirmat ieri că declaraţiile lui Gigi vor ajunge la Comisia de Disciplină şi se vor lua măsuri dure pe plan sportiv. "Iancu şi Gigi vorbesc mult.

Dar nu există om tare pe pământ. Toţi, din armăsari de cursă lungă, au murit gloabe. Nici măcar Ceauşescu, spaima ţării, nu a fost tare. Până la urmă nu i-au putut număra nici gloanţele din piept. Le dau un sfat: să pună batista pe ţambal", a replicat şi Corleone.

DNA nu dă de blat

Declaraţiile "senine" ale lui Gigi Becali sunt însă trecute cu vederea până şi de procurorii DNA, de altfel foarte atenţi la ştirile tv - o sursă inepuizabilă de "autosesizări". După un scandal lansat cu turle şi trâmbiţe, anul trecut, de către DNA cu privire la posibile "trântiri" de meciuri din Liga I, procurorii anticorupţie au închis dosarul în urmă cu o lună.

Motivul deciziei DNA este cât se poate de simplu: nu s-a confirmat luarea sau darea de mită pentru câştigarea vreunui meci din Liga I. Aşadar, alergatul după fotbalişti cu sacoşa de bani, dar şi declaraţiile lui Becali cum că ar fi dat ceva "stimulente" unor echipe rămân - cum însuşi finanţatorul Stelei spune - simple glumiţe. Că aşa-i în fotbal!

E de neuitat episodul în care Gigi Becali a spus, anul trecut, că a dat un milion rivalilor de la Dinamo pentru a învinge CFR, pe finalul campionatului 2005-2006, într-un moment în care bucureştenii se băteau cu ardelenii pentru locul doi. Ulterior, în stilu-i caracteristic, Gigi a spus că a glumit pentru a nu avea probleme cu DNA-ul.

Am mai dat bani, dar asta e moral, ca să motivez adversarele celor cu care mă lupt la titlu
Gigi Becali, finanţator FC Steaua

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite