Ce îşi spuneau Ghiţă şi Vîntu. Fragmente din stenogramele de la Parchet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vântu a primit şase luni de închisoare cu executare
Vântu a primit şase luni de închisoare cu executare

Dosarul din speţa Ghiţă-Vîntu cuprinde dialoguri incredibile dintre cei doi. Fragmentele din interceptările realizate de procurori conţin modul în care Sorin Ovidiu Vîntu îl şantaja pe Ghiţă. Le puteţi citi mai jos.

Fragmente din interceptările realizate de procurori:

În data de 19.04.2011, la sediul parchetului s-a procedat la consemnarea seriilor bacnotelor ce formează suma de 150.000 (una sută cincizeci de mii) euro, în bacnote de 500 de euro, sumă pusă la dispoziţie de către S.G., şi care urma să fie dată lui Vîntu Sorin Ovidiu sau Ilie Ion.

Răspuns de bulibaşă pentru Vântu: „Ce ai, eşti nebun?"

Având banii asupra sa, la data de 20.04.2011 S.G. a purtat o discuţie cu inculpatul Ion Ilie Cezar, căruia i-a arătat banii, dar a solicitat clarificarea unor aspecte care îl nelinişteau cu privire la constrângerile la care a fost supus. Ca atare i-a solicitat o întâlnire cu inculpatul Vîntu Sorin Ovidiu.

După această discuţie inculpatul Ion Ilie Cezar s-a deplasat la domiciliul inculpatului Vîntu Sorin Ovidiu, de unde apoi a revenit şi i-a solicitat părţii vătămate să-l însoţească la o întâlnire, astfel că S.G. a avut cu cei doi inculpaţi următoare discuţie:

„...S. O. VÎNTU: Încă o chestie, stop. Să nu te bazezi nicio clipă şi să nu-ţi doreşti ca eu în două luni să fiu arestat. De ce? În ziua în care sunt arestat, ţi se reziliază ţie contractul de management şi ai zburat de acolo cu fulgi cu tot.

S.G.: Da.

S. O. VÎNTU: Deci roagă-te de sănătatea mea, cum mă rog şi eu de a ta.

S.G.: Am înţeles. Mi-aţi dat o temă."

....S.G.: Da, nu am nicio problemă.

S. O. VÎNTU: Ţi-o respect puştiule, eu nu-mi bat joc de banii oamenilor, nu fur banii oamenilor, nu-mi bat joc de ei, e dreptul tău, banii tăi. Deci ţi-am dat, iubitul meu prieten, tot ce nici măcar nu ţi-ai dorit, inclusiv CA-ul. Mai mult decât atât, iubitule, n-am ce să-ţi mai dau. Dacă mă mai f... la cap cu stări de nesiguranţă, băi, termină-te dracului, că nu vreau să-ţi fac ceva. Mie îmi convine ca cineva să nu doarmă noaptea de grija salariilor.

S.G.: Da.

S. O. VÎNTU: Păi şi atunci de ce? Băi, băiatule, tu crezi că mă f... în propriul c... cu propria p.... ?

S.G.: Nu, dar....

S. O. VÎNTU: Eu am reacţionat doar când am avut senzaţia că vrei să iei ce nu-i alt tău, atât.

S.G.: N-am ce să iau şi am mai zis-o încă o dată, de-aia a fost o senzaţie....

S. O. VÎNTU: Copilu', a fost singura dată când am reacţionat, cu duritate, într-adevăr, că sunt un tip dur, nu sunt dus la biserică, dar am reacţionat doar în momentul în care m-am simţit ameninţat, în rest mi-am văzut de ale mele.

S.G.: A. rezolvă problema cu Ion şi suntem clean.

.... S.O.VÎNTU: Ai vreo nemulţumire, aveţi vreo tensiune, ieşiţi de-acolo în faţa blocului şi certaţi-vă cât vreţi.

S.G.: O singură dată am zis eu faţă de E. de o sută cinci..., dar n-am zis.....

S.O.VÎNTU: Copilu' nu mai băgaţi tensiune între oameni!

.... S.O.VÎNTU: Bun, îţi mai dau nişte..., îţi spun acum nişte chestii în afara....

S.G.: Da.

S.O.VÎNTU: Tu ai intrat într-un joc, ale cărui reguli nu le ştii. Ai intrat între..., ca un naiv, că eşti încă un naiv, eşti prea mic, ai intrat între două grupări uriaşe.

S.G.: Adică?!

.........S.O.VÎNTU: Vezi-ţi doar de business!

S.G.: Păi, nu m-am băgat.

S.O.VÎNTU: Că-ţi rupem gâtul ori gruparea mea, ori gruparea lui C. îţi rupem gâtul dacă ne-ncurci, dacă vom considera că ne-aduce un avantaj strategic în războiul nostru, ca la..... ........ Prietenul meu, puştiule, ţi-am spus că vreau să te cresc. Nu mai am această intenţie după întâmplările din ultima vreme, dar măcar un sfat dezinteresat îţi dau. Nu te băga într-un război care nu îţi aparţine. Nu ştii, habar n-ai despre ce e vorba, cine e în chestia asta, care sunt regulile unui joc de genul ăsta. Nu le ştii. Ai să ai nevoie de un 20 de ani să le înveţi.

S.G.: Mai învăţ.

S.O.VÎNTU: Nu, asta nu se învaţă în două zile, în două luni, în doi ani.

S.G.: Mai învăţ.

S.O.VÎNTU: Nu se învaţă în timp scurt. După ce ai să ai tot corpul brăzdat de cicatrici, cu răni sângerânde pe tine, după aia o să înţelegi şi tu cum se joacă un joc d-ăsta. E fără mamă, fără tată şi fără prizonieri.

............S.O.VÎNTU: R, din moment ce am stabilit cu tine şi l-am pus pe Ion ca păstrător al acestei înţelegeri acolo, R. a ieşit din preocupările mele. Cât ar fi, eu nu am miză acum. Iar când va fi miză, când vor începe marile negocieri, ţi-am spus, ne întâlnim...

......S.O.VÎNTU: Nu numai că ştiu, dar diferenţa o plătesc eu, alea trei luni de zile diferenţa o plătesc eu, nu numai că ştiu, mă şi costă.

S.G.: Peste o sută cincizeci? Mă rog, e o exagerare.

S.O.VÎNTU: Bine.".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite