Ghirlandele de Crăciun reprezintă risc de incendiu sau electrocutare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Meglena Kuneva, comisarul european pentru protecţia consumatorului
Meglena Kuneva, comisarul european pentru protecţia consumatorului

Deşi ghirlandele luminoase de Crăciun reprezintă un prilej de bucurie pentru mai toată lumea, deoarece prevestesc sosirea lui Moş Crăciun, un studiu recent arată exact contrariul. Comisia Europeană şi anumite ţări au întocmit un raport conform căruia ghirlandele reprezintă un risc de incendiu sau electrocutare.

Potrivit acestora s-au constatat probleme grave de neconformitate, care produc risc sporit de electrocutare sau de incendiu sau chiar de ambele tipuri. Provenienţa acestor probleme apare din nerespectarea prevederilor tehnice de siguranţă în timpul fabricării, de exemplu, a prizelor de curent, clemelor de fixare a cablurilor, cablajelor, izolaţiei sau protecţiei împotriva electrocutării.

Cele mai multe probleme la testare le-au avut cele cu provenienţă din China.

"Dacă intenţionează să ţină luminile aprinse de Crăciun, consumatorii trebuie să aibă încredere că nu se fac compromisuri în privinţa siguranţei produselor. (...) Raportul în cauză reprezintă o punere în gardă. Autorităţile naţionale şi sectorul industrial trebuie să-şi dubleze eforturile pentru a completa lacunele şi neregulile care au drept consecinţă punerea pe piaţă şi introducerea în locuinţe a unor produse de proastă calitate", a precizat comisarul european pentru protecţia consumatorilor, Meglena Kuneva.

Acest raport a fost realizat în mod aleatoriu din întreaga gamă de preţuri şi verificate în funcţie de mai multe criterii administrative şi tehnice, relatează NewsIn.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite