Ghid pe internet pentru distracţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un sondaj printre tineri a relevat faptul că cei mai mulţi habar nu au cum să-şi petreacă timpul liber. Pentru a rezolva problema tinerilor, o asociaţie a realizat un ghid complet cu locurile de distracţie din judeţul Arad, proiect care se extinde pe plan naţional.  

Principala concluzie a studiului a fost că cei mai mulţi tineri din Arad înţeleg prin distracţie doar ieşirea la un club sau câteva ore petrecute într-un bar. Pentru a ajuta tinerii să-şi umple timpul cu activităţi mai interesante, Asociaţia Millennium Center a pus la cale un proiect interesant. Misiunea acestuia este de a suplini lipsa de informaţie prin crearea unui ghid, pe internet, care are ca tematică alternativele de petrecere a timpului liber în mod constructiv.

„Un prim pas a fost realizat, proiectul fiind implementat mai întâi în Arad, unde s-a dovedit un real succes. Mai mult de 110 alternative de petrecere a timpului liber şi peste 70 de structuri şi organizaţii din judeţul Arad au fost introduse pe site”, a declarat Sorin Victor Roman, manager de proiect. La construirea ghidului de distracţie participă zeci de voluntari. Înainte de a recomanda pe internet un anumit tip de activitate, voluntarii o testează. Sunt aleşi să verifice locurile de distracţie aproximativ 20 de tineri.

Are priză la studenţi

Cei mai încântaţi de ideea acestui site au fost studenţii, mereu în căutare de provocări pentru petrecerea timpului liber. „Sunt din Satu Mare şi studiez Ştiinţe Politice la Arad. Chiar eram interesată de activităţi care se pot face în timpul liber”, ne-a declarat Andrada Marginea, studentă.

La rândul său, o absolventă de liceu ne-a spus că va merge în drumeţii. „Cât timp am fost la liceu mergeam cu colegii mai mult în baruri şi discoteci. Acum lucrez şi mi-aş dori să merg în excursii şi drumeţii. O să studiez pe internet şi o să-mi aleg”, ne-a spus Mihaela Gabor.

Asociaţia Millennium Center recomandă speologie, teatru în limba franceză, cursuri de dans, cursuri de arte, drumeţii în Munţii Zarandului şi trasee turistice prin Munţii Metaliferi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite