Gheorghe Mărmureanu: "Un cutremur mare, de peste 7 grade, nu este aproape"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul Institutului de Fizică a Pamântului, Gheorghe Mărmureanu, este de părere că un cutremur cu magnitudinea de peste 7 grade pe scara Richter nu se va produce curând, în perioada următoare urmând să aibă loc mai multe cutremure medii.

Nu am spus niciodată că o să fie cutremure mai mari de 6 grade, a declarat Mărmureanu, într-o intervenţie telefonică la postul de televiziune Realitatea TV.

Vrancea are ca punct critic un cutremur de până la 7 grade. Eu nu sunt îngrijorat. Clădirile din România rezistă la acest tip de cutremur, a subliniat şeful Institutului de Fizică a Pământului.

Referitor la cutremurele de mici dimensiuni înregistrate în ultimele zile în zona Vrancea, Mărmureanu a declarat că sunt cutremure monitorizate, care nu au nicio relevanţă.

Avem aparatură foarte sofisticată, de aceea le detectam. Pentru România aceste cutremure nu au nicio relevanţă, nu sunt importante. Lumea vorbeşte că nu are ce face, a precizat Mărmureanu.

Un cutremur mare, de peste 7 grade, nu este aproape. Nu e o statistică, e o analiză. Cutremurele mari nu au loc chiar când vrem noi. Cutremurul peste 7 poate fi mai târziu, dar nu acum. Deocamdată, suntem departe de el, a asigurat acesta.

Citiţi şi: Trei miliarde de euro ne costă să nu murim la cutremur (FOTOGALERIE)

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite