Starea lui Gheorghe Dinică este stabilă, însă medicii sunt rezervaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actorul Gheorghe Dinică (75 de ani) a fost internat joi seară la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti (Floreasca). Acesta fusese internat de luni, 19 octombrie, la Spitalul de Urgenţă Elias.

Scena, fie ea de teatru sau platou de filmare, a fost şi este, de mai bine de 45 de ani lumea lui Gheorghe Dinică. Starea de sănătate a maestrului, internat în spital la terapie intensivă, este acum stabilă.

„M-am suit pe scenă şi parcă eram acolo de când lumea“
Timp de peste 45 de ani maestrul Gheorghe Dinică s-a dăruit teatrului şi filmografiei româneşti. „Primul meu rol a fost cu o trupa de amatori de la Poşta, iar eu interpretam rolul Locotenentului Stamatescu din piesa «Titanic-vals» de Tudor Muşatescu. Eram pe scenă şi parcă visam. Nici nu ştiam ce se întâmplă cu mine. La un moment dat, m-au trezit nişte aplauze din sală“, nota actorul într-o încercare autobiografică.

UPDATE LUNI 9.33: Actorul Gheorghe Dinică se află în continuare în secţia de terapie intensivă a Spitalului de Urgenţă Floreasca din Capitală, starea lui de sănătate fiind stabilă. Prognosticul medicilor este însă rezervat.
Reprezentanţii Spitalului Floreasca nu au oferit mai multe detalii despre starea de sănătate a maestrului deoarece familia acestuia a dorit să nu se facă publice astfel de informaţii.

UPDATE 23:00 "Pacientul a necesitat suport hemodinamic, ventilator şi renal având ca punct de plecare o bronhopneumonie cu proces pneumonic stâng cu sepsis sever şi determiări
multiorganice",
se arată într-un comunicat dat publicităţii la ora 22.00 de biroul de presă al spitalului.

Actorul este supus în continuare unui tratament complex ce presupune şi antibioterapie cu spectru larg şi imunostimulare, au mai precizat reprezentanţii spitalului.

UPDATE 16.45 Actorul va suferi o operaţie de traheotomie, intervenţie chirurgicală constând în practicarea unei deschideri a feţei anterioare a traheei cervicale - între al treilea şi al patrulea inel cartilaginos - şi în amplasarea aici a unei canule pentru a asigura trecerea aerului.


Surse medicale afirmă că actorul ar putea suferi de un cancer la gât. În acest moment este intubat şi pregătit pentru operaţia care va avea loc în jurul orei 18.30. Actorul se află internat de trei zile la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, ca urmare a unei infecţii generalizate (septicemie), a cărei cauză nu este cunoscută. Anterior, actorul fusese internat şi la Spitalul Elias.


UPDATE 14.18 Infecţia s-a răspândit în tot corpul iar pacientul nu răspunde la tratament, informează Realitatea TV.

UPDATE 10.46 Actorul suferă de septicemie ajunsă într-o fază înaintată, informează Antena 3

UPDATE 10.35
Maestrul Gheorghe Dinică se află în continuare la secţia de terapie intensivă a Spitalului de Urgenţe Floreasca din Capitală. Starea sa este în continuare gravă.

Ce este septicemia Termenul de septicemie se referă la o infecţie gravă a organismului, caracterizată de prezenţa în sânge a unor germeni patogeni proveniţi dintr-un focar (zona unde se regaseşte o concentraţie importantă de bacterii patogene). Această boală este astfel susceptibilă să creeze focare secundare care se vor multiplica. Simptome Simptomatic, septicemia se exteriorizeaza prin febră ridicată şi printr-o stare generală deteriorată. În septicemie au de suferit şi alte organe, în special inima, ficatul şi rinichii. Afecţiunea poate fi fatală (duce la moarte în 50% din cazuri) în lipsa unui tratament prompt şi adecvat cu asocieri antibiotice. Tratament Fiind o infectie grava a organismului, septicemia implică şi un tratament adecvat în cazul diagnosticului pozitiv. Tratamentul profilactic se referă la tratamentul corect al plăgilor şi al afectiunilor valvulare şi0 respectarea riguroasă a principiilor de asepsie şi antisepsie in cursul oricarei manevre invazive. In serviciul de terapie intensiva, tratamentul curativ este realizat de catre o echipa complexă. În cazurile grave, se recurge şi la sacrificarea organului afectat.


Potrivit unui comunicat de presă al reprezentanţilor Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti, pacientul a necesitat măsuri specifice de terapie intensivă şi a beneficiat de mai multe serii de investigaţii şi consulturi de specialitate mutidisciplinare pentru precizarea diagnosticului şi stabilirea tratamentului.

Având în vedere dorinţa expresă a familiei şi în conformitate cu prevederile legale, reprezentanţii spitalului nu au putut face mai multe precizări cu privire la starea pacientului.

Dacă starea sa se va schimba şi vor primi acordul celor apropiaţi, aceştia vor comunica modificările survenite.

În 2007, Gheorghe Dinică a mai fost internat într-un spital din Târgovişte, din cauza unui puseu de tensiune.

Dinică a absolvit în 1961 Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică Bucureşti, la clasa profesoarei Dina Cocea, şi a debutat ca actor în filmul „Străinul“, în anul 1963. De atunci a jucat în peste 40 de piese de teatru şi în peste 60 de filme.


"Am muncit si nopti"


"Vagabondul vietii mele"


"Mica serenada"


"Cine a pus carciuma-n drum"

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite