Gheorghe Dinică rămâne internat în stare gravă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Dinică rămâne internat în stare gravă
Gheorghe Dinică rămâne internat în stare gravă

Starea lui Gheorghe Dinică rămâne una gravă, actorul fiind de mai bine de două săptămâni internat la secţia de terapie intensivă a Spitalului de Urgenţă Floreasca.

Citiţi şi:


Medicii rămân rezervaţi în privinţa şanselor lui Dinică, diagnosticul pus de ei fiind sepsis sever şi disfuncţie multiplă de organe.

Actorul suferă de insuficenţă respiratorie acută, disfuncţie hepatică şi hematologică, precum şi de insuficienţă renală cronică acutizată, având nevoie de suport ventilator şi hemodiafiltrare continuă. 

Evoluţia stării sale din ultimele zile nu a fost marcată de schimbări majore în ceea ce priveşte disfuncţia multiplă de organe, se scrie într-un comunicat al Spitalului Floreasca.

În 2007, Gheorghe Dinică a mai fost internat într-un spital din Târgovişte, din cauza unui puseu de tensiune.

Gheorghe Dinică Data naşterii: 1 ianurie 1934 Locul naşterii: Bucureşti Studii: absolvent al Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti (1961) Carieră: A jucat în peste 60 de filme, a interpretat roluri în 40 de piese de teatru şi a avut alte 30 de apariţii la televiziune în diverse scenete. Premii şi distincţii: Titlul de Doctor Honoris Causa oferit de Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică (2008), premiul pentru întreaga activitate la Festivalul T.I.F. (2006),  diploma de interpretare acordată de Uniunea Autorilor şi Realizatorilor de Film din România, pentru „Orient Expres" (2004), Premiul Special UCIN, pentru rolul Prinţ - „Filantropica" (2002), actor de onoare al filmului românesc, actorul anului 2002 - Revista V.I.P., premiul de excelenţă - UNITER (1999), premiul UCIN; premiul Troia (Portugalia) pentru „Patul conjugal" (1992), premiul UCIN pentru „Casa din vis",  premiul ACIN pentru „Figuranţii", „Cuibul de viespi", „Secretul lui Herodot", premiul ACIN pentru „Ilustrate cu flori de câmp" (1975), premiul de interpretare la Karlovy Vary pentru rolul Diplomatul - „Prin cenuşa imperiului", premiul ACIN pentru „Explozia", „Felix şi Otilia", „Bariera", „Atunci i-am condamnat pe toţi la moarte" (1972), Marele premiu la Paris pentru „Troilus şi Cresida" de William Shakespeare, Ordinul „Serviciul Credincios" în grad de Mare Ofiţer

Absolvent în promoţia 1961 al Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, Gheroghe Dinică este considerat unul dintre cei mai valoroşi actori români, cu roluri în peste 60 de filme şi în piese montate pe majoritatea scenelor Capitalei. Pentru prestaţiile sale cinematografice, artistul a fost distins cu nouă premii, printre care şi unul pentru întreaga carieră, acordat la Transilvania International Film Festival (TIFF).

În 1999, a fost recompensat şi cu Premiul de Excelenţă al Uniunii Teatrale din România (UNITER), iar anul trecut a primit Titlul de Doctor Honoris Causa, din partea Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică (UNATC). Marele actor a cochetat şi cu muzica, înregistrând melodii de petrecere pe albume la care a colaborat cu bunii săi prieteni Ştefan Iordache şi Nelu Ploieşteanu.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite