„Gheorghe Dinică a fost un om bun şi frumos“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de admiratori şi prieteni au stat ieri la căpătâiul marelui actor Gheorghe Dinică, la Biserica Icoanei din Bucureşti. Nedezlipită de catafalcul soţului, Gabriela Georgeta Dinică a primit condoleanţe de la apropiaţi.

Mai mult de 30 de coroane de flori au îmbrăcat biserica, iar găleţi cu buchete mari au fost aşezate la intrare. Sicriul din lemn, aşezat în mijlocul lăcaşului, a fost flancat de doi membri ai Gărzii Naţionale.

Şi colegii marelui actor au fost prezenţi la biserică: Radu Beligan a îngenuncheat lângă sicriu, Florina Cercel a plâns, Marian Râlea şi-a luat rămas bun.

„L-am văzut în toate filmele şi spectacolele!“

„Ce pot să spun? A fost bun, frumos, a jucat bine, un om foarte cumsecade“, a mărturisit, printre suspine, Petre Cocîr, de 92 de ani, un admirator al actorului.

Mesajele de rămas bun au însoţit şi coroanele de flori: „Maestre, te vom iubi mereu“, „Vei fi veşnic în inimile noastre“. Pe una dintre jerbe scria: „Cu bine, soţul meu drag“.

„Îmi pare foarte rău. Regret nespus. A fost un actor foarte bun. I-am văzut toate filmele şi spectacolele“, povesteşte Cornelia Pufu, de 62 de ani.

Cei care vor să-i aducă un ultim omagiu lui Gheorghe Dinică o pot face astăzi, în foaierul Teatrului Naţional, unde corpul neînsufleţit al actorului va fi depus între orele 10.00 şi 13.00.

Tot aici va fi oficiată slujba de înmormântare, după care sicriul va fi dus la Cimitirul Bellu, pe Aleea Artiştilor, unde marele actor îşi va dormi somnul de veci. Una dintre aleile de la Bellu va purta numele Gheorghe Dinică.

Citeşte şi:
Timişoara: Actorii timişoreni deplâng moartea maestrului Gheorghe Dinică

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite