Val de simpatie în jurul maestrului Gheorghe Dinică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Val de simpatie în jurul maestrului Gheorghe  Dinică
Val de simpatie în jurul maestrului Gheorghe Dinică

Medicii care îl tratează pe marele actor nu se pot pronunţa cu privire la evoluţia stării de sănătate a acestuia. Mircea Diaconu şi Sergiu Nicolaescu sunt câteva dintre personalităţile care au jucat alături de Dinică şi care, în acest moment de cumpănă, îi transmit mesajele lor de încurajare.

Citiţi şi:


Mircea Diaconu, actorul alături de care Gheorghe Dinică a jucat în „Filantropica“, spune că maestrul este prezent în gândurile şi în rugăciunile sale. „De câteva zile mă gândesc numai la el. Şi mă rog la Dumnezeu să aibă putere să treacă peste asta. Singura soluţie e să te rogi la Dumnezeu, pentru că tu nu poţi să-l ajuţi cu nimic“, mărturiseşte Diaconu.

„Un colos de modestie“

Lăutarul Nelu Ploieşteanu, unul dintre prietenii lui Gheorghe Dinică, a mers la spital să-l vadă pe maestru, în urmă cu două zile. Muzicianul a fost întâmpinat la poartă de un bodyguard, care l-a recunoscut şi a vrut să-l lase să intre să-l vadă, rugându-l să nu-i spună soţiei acestuia, care nu vrea ca actorul să fie deranjat. Nelu Ploieşteanu a renunţat însă pentru a-i respecta dorinţa Gabrielei Dinică.

Cu vocea tremurândă, Nelu Ploieşteanu a spus că îi doreşte bunului său prieten „multă sănătate şi tot binele din lume“. Acesta îl descrie pe Dinică drept „un colos de modestie, un om minunat, de o frumuseţe sufletească rară, care este alături de prieteni atât în împrejurările fericite, cât şi în cele mai puţin bune“.

Ploieşteanu spune că de la marele actor a învăţat să fie modest, dar şi generos cu toată lumea. Cei doi împreună cu regretatul Ştefan Iordache au înregistrat trei discuri cu muzică lăutărească. Lăutarul a povestit că ultima oară când l-a întâlnit pe Gheorghe Dinică, în urmă cu trei săptămâni, au cântat împreună la o emisiune TV.

Pentru regizorul Sergiu Nicolaescu, Gheorghe Dinică a fost legendarul personaj Paraipan sau Lăscărică. În acest moment dramatic, regizorul îi transmite: „Domnule Dinică, mergem înainte!“.

Alături de maestru

Actriţa Carmen Stănescu nu i-a dat replica pe scenă, dar l-a urmărit şi l-a admirat toată viaţa. „Cu toată admiraţia şi iubirea, pentru el şi talentul lui, îi doresc să se facă bine şi să aibă puterea de a rezista acestei boli“, declară Carmen Stănescu.

Actorul Damian Crâşmaru este întristat de suferinţa colegului de breaslă. „Oricine trăieşte e perdant. Viaţa are un sfârşit... Întotdeauna mi-a părut rău când unul dintre ai noştri s-a chinuit, a suferit sau a dispărut. Când am să ajung la Dumnezeu, am să-i spun că sunt foarte supărat pe El că nu a făcut artiştilor un program special“, mărturiseşte acesta.

„Artiştii ar trebui să trăiască mult, pentru că ei sunt de folos închipuirii, visului, unei anume stări de a trăi. E mare păcat când se termină epopeea actorului. Un actor bolnav, care nu mai poate juca, este ca şi dispărut. Este o sancţiune a naturii care se termină mai repede decât crezi. Actorul nu există decât pentru ceilalţi. Când nu mai trăim pentru public, noi nu mai existăm. Gheorghe Dinică este un actor deosebit, cu iz românesc, care îi reprezintă foarte bine pe cei mulţi. A adus multă bucurie publicului, a creat o stare paralelă omului din sală cu cea de pe scenă... A reuşit în totalitate lucrul acesta... Îi doresc să iasă cu bine din această încercare“, îşi exprimă speranţa Damian Crâşmaru.

Prognostic rezervat

Doctorii au stabilit un diagnostic în cazul pacientului Gheorghe Dinică. Actorul suferă de o bronhopneumonie severă, dar şi de o afecţiune renală. Starea pacientului este stabilă, însă prognosticul este unul rezervat. „În momentul de faţă pacientul este sub tratament complex şi se află la terapie intensivă sub supraveghere medicală. Sperăm ca starea lui să se îmbunătăţească“, ne-a declarat prof. dr. Mircea Beuran, managerul Spitalului Clinic de Urgenţă Floreasca din Bucureşti.

Conducerea spitalului a emis un comunicat de presă în care informează că pacientul Gheorghe Dinică, în vârstă de 75 de ani, „internat în Clinica de Medicină Internă şi apoi transferat în Clinica ATI, în aceeaşi zi, cu stare generală alterată, a necesitat suport hemodinamic, ventilator şi renal având ca punct de plecare o bronhopneumonie cu proces pneumonic stâng cu sepsis sever şi determinări multiorganice. Starea generală actuală este stabilă. Tratamentul presupune suportul anterior menţionat şi antibioterapie cu spectru larg şi imunostimulare. Prognostic rezervat“, se arată în comunicat.

Potrivit medicilor, Gheorghe Dinică a avut, în primă fază, o infecţie la plămânul stâng care s-a extins şi la cel drept, actorul fiind diagnosticat, duminică seară, cu bronhopneumonie, care s-a complicat. Actorul se află internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, la Secţia terapie intensivă, începând de joi, când a fost adus de la Spitalul Elias.

image

Mă rog la Dumnezeu să aibă putere să treacă peste această situaţie.

image


Mircea Diaconu
actor

Soţia actorului cere discreţie

Gabriela Dinică, soţia maestrului, a ţinut să mulţumească, printr-un comunicat de presă, tuturor celor care au manifestat interes faţă de starea de sănătate a artistului.

„Mulţumesc tuturor celor care s-au interesat de starea soţului meu, mulţumesc pentru grija pe care au avut-o şi o au în continuare. Însă îi rog pe reprezentanţii presei să ne acorde nouă, familiei şi medicilor, spaţiul şi liniştea de care avem nevoie pentru tratarea în cele mai bune condiţii a soţului meu. Orice informaţii care se propagă în mod eronat nu pot decât să ne facă rău. Vom face cunoscute detaliile corecte, sigure, referitoarea la starea de sănătate a soţului meu de fiecare dată când le vom

image

avea, pentru ca astfel publicul să fie corect înştiinţat. La Spitalul Floreasca s-a strâns floarea medicinei româneşti, cei mai buni specialişti fac tot posibilul să-l îngrijească pe Gheorghe şi sperăm că totul va fi bine“. 

Vladimir Găitan, la Urgenţă

Actorul Vladimir Găitan, (foto) care a jucat alături de Gheorghe Dinică în telenovelele „Inimă de ţigan” şi „Regina”, a fost internat ieri după-amiază la Secţia de cardiologie a Spitalului de Urgenţă Floreasca din Capitală. Actorul de 62 de ani se află în investigaţii medicale. Prof. dr. Mircea Beuran spune că diagnosticul la internare nu a fost infarct, aşa cum s-a speculat.

În cele două telenovele, Vladimir Găitan a interpretat rolul profesorului doctor cardiolog Toma. Actorul a jucat şi în mai multe filme ale lui Sergiu Nicolaescu - „Supravieţuitorul” (2008), „Triunghiul morţii” (1999), „Coroana de foc” (1990), „Nea Mărin miliardar“ (1979), „Ultima noapte de dragoste” (1979) sau „Mihail, câine de circ” (1979).

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite