Actorul Gheorghe Dinică se află, în continuare, internat la terapie intensivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Actorul Gheorghe Dinică se află, în continuare, internat la terapie intensivă
Actorul Gheorghe Dinică se află, în continuare, internat la terapie intensivă

Actorul Gheorghe Dinică, internat de nouă zile la Spitalul de Urgenţă "Floreasca" din Bucureşti, se află în continuare la terapie intensivă, iar prognosticul medicilor rămâne rezervat, artistul suferind de multiple disfuncţii ale organelor, potrivit reprezentanţilor instituţiei medicale.

UPDATE 16.03  Veştile privind starea de sănătate a maestrului Gheorghe Dinică nu sunt deloc îmbucurătoare. Se pare că în corpul artistului s-a instalat şocul septic. Infecţia s-a instalat în mai multe organe vitale. Acesta suferă la această oră de insuficienţă renală şi respiratorie şi este intubat.

Gheorghe Dinică, în vârstă de 75 de ani, a fost diagnosticat cu bronhopneumonie cu stafilococ auriu şi candida, pneumonie bazală stânga în remisie, şoc septic, disfuncţie multiplă de organe, insuficienţă cardio-respiratorie cu suport vasopresor, insuficienţă renală cronică acutizată, hemofiltrare continuă, insuficienţă respiratorie acută cu suport ventilator, disfuncţie digestivă cu ileus dinamic, disfuncţie hepatică cu sindrom de colestaza, deficit sinteză hepatică, disfuncţie hematologică în remisie, informează un comunicat al spitalului.

Mai citeşte şi:


Evoluţia clinică în ultimele zile a fost staţionară, iar prognosticul este în continuare rezervat. Se continuă tratamentul specific la terapie intensivă.

În vârstă de 75 de ani, artistul s-a internat la "Floreasca" în după-amiaza zilei de 22 octombrie, după două zile petrecute la Spitalul Elias din Bucureşti, acuzând o stare de oboseală accentuată.

"Pacientul a necesitat suport hemodinamic, ventilator şi renal având ca punct de plecare o bronhopneumonie cu proces pneumonic stâng cu sepsis sever şi determinări multiorganice", au precizat, duminică, reprezentanţii spitalului.

În 2007, Gheorghe Dinică a mai fost internat într-un spital din Târgovişte, din cauza unui puseu de tensiune.

Gheorghe Dinică Data naşterii: 1 ianurie 1934 Locul naşterii: Bucureşti Studii: absolvent al Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti (1961) Carieră: A jucat în peste 60 de filme, a interpretat roluri în 40 de piese de teatru şi a avut alte 30 de apariţii la televiziune în diverse scenete. Premii şi distincţii: Titlul de Doctor Honoris Causa oferit de Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică (2008), premiul pentru întreaga activitate la Festivalul T.I.F. (2006),  diploma de interpretare acordată de Uniunea Autorilor şi Realizatorilor de Film din România, pentru „Orient Expres" (2004), Premiul Special UCIN, pentru rolul Prinţ - „Filantropica" (2002), actor de onoare al filmului românesc, actorul anului 2002 - Revista V.I.P., premiul de excelenţă - UNITER (1999), premiul UCIN; premiul Troia (Portugalia) pentru „Patul conjugal" (1992), premiul UCIN pentru „Casa din vis",  premiul ACIN pentru „Figuranţii", „Cuibul de viespi", „Secretul lui Herodot", premiul ACIN pentru „Ilustrate cu flori de câmp" (1975), premiul de interpretare la Karlovy Vary pentru rolul Diplomatul - „Prin cenuşa imperiului", premiul ACIN pentru „Explozia", „Felix şi Otilia", „Bariera", „Atunci i-am condamnat pe toţi la moarte" (1972), Marele premiu la Paris pentru „Troilus şi Cresida" de William Shakespeare, Ordinul „Serviciul Credincios" în grad de Mare Ofiţer

Absolvent în promoţia 1961 al Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, Gheroghe Dinică este considerat unul dintre cei mai valoroşi actori români, cu roluri în peste 60 de filme şi în piese montate pe majoritatea scenelor Capitalei. Pentru prestaţiile sale cinematografice, artistul a fost distins cu nouă premii, printre care şi unul pentru întreaga carieră, acordat la Transilvania International Film Festival (TIFF). În 1999, a fost recompensat şi cu Premiul de Excelenţă al Uniunii Teatrale din România (UNITER), iar anul trecut a primit Titlul de Doctor Honoris Causa, din partea Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică (UNATC). Marele actor a cochetat şi cu muzica, înregistrând melodii de petrecere pe albume la care a colaborat cu bunii săi prieteni Ştefan Iordache şi Nelu Ploieşteanu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite