Gheaţa de pe Bistriţa a fost detonată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sloiurile de gheaţă de pe râul Bistriţa au fost detonate controlat de pirotehniştii Inspectoratului pentru Siruaţii de Urgenţă Neamţ. Pentru a elimina pericolul de inundaţii, Conducerea

Sloiurile de gheaţă de pe râul Bistriţa au fost detonate controlat de pirotehniştii Inspectoratului pentru Siruaţii de Urgenţă Neamţ. Pentru a elimina pericolul de inundaţii, Conducerea Prefecturii Neamţ a decis crearea unui canal de scurgere pe cursul râului Bistriţa, în comuna Farcaşa, localitatea Frumosu.

Din cauza revărsărilor, în mai multe beciuri s-au produs infiltraţii. „Comitetele locale pentru situaţii de urgenţă din comunele Poiana Teiului, Fărcaşa şi Borca au fost avertizate de pericolul inundaţiilor în cazul în care temperaturile vor creşte brusc. Aceleaşi avertizări le-au primit Prefectura şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă din Neamţ”, a declarat Irina Florescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Ape Siret. Între Poiana Teiului şi podul Frumosu, sloiurile de gheaţă acoperă aproximativ 70% din suprafaţa apei.

La rândul lor, echipele Direcţiei Ape Prut (DAP) monitorizează râurile din estul Moldovei măsoară gheaţa pentru a fi pregătite să intervină în situaţii de urgenţă. „Se intervine în plan local pentru spargerea formaţiunilor de gheaţă la acumulări, la turnurile de manevră, la prizele cu rol de alimentare cu apă şi pentru identificarea unor eventuale blocaje pe cursurile de apă”, a anunţat Corneliu Creţu, directorul DAP.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite