Germanwings estimează o creştere de 30.000 de pasageri în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Germanwings estimează o creştere de 30.000 de pasageri în România
Germanwings estimează o creştere de 30.000 de pasageri în România

Germanwings estimează pentru acest an circa 80.000 de pasageri şi un grad mediu de ocupare de 80% pe cele trei curse operate din România, în creştere comparativ cu anul trecut, când au fost înregistraţi peste 50.000 de călători, a anunţat, miercuri, operatorul aerian.

Compania operează din România zboruri către Koln, Stuttgart şi Berlin, cu plecare din Bucureşti, primele două având o frecvenţă de trei curse pe săptămână. Spre Berlin operatorul aerian are în prezent două curse săptămânale, urmând ca de la sfârşitul lunii octombrie să crească frecvenţa la trei.

În primele nouă luni din acest an, compania a transportat pe cele trei rute operate aproximativ 54.000 de pasageri, majoritatea fiind oameni de afaceri din Germania (60%) care au venit în Bucureşti, iar restul români.

În ceea ce priveşte gradul de ocupare a aeronavelor, reprezentantul Germanwings a precizat că în 2009 se aşteaptă la o rată medie de 80%, după ce în primele nouă luni a fost consemnat un grad de ocupare de circa 87%, cea mai mare cerere fiind înregistrată în sezonul de vară.

Compania Germanwings este divizia low-cost a Lufthansa şi efectuează zboruri din Germania către peste 50 de destinaţii din Europa. Flota companiei include 27 de avioane de tip Airbus 319, cel puţin trei aeronave fiind alocate pieţei româneşti.

În 2008, operatorul a avut venituri de 660 milioane de euro şi a înregistrat un număr de 7,6 milioane de pasageri, în scădere cu circa 4% faţă de anul precedent.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite