Germania: moartea adolescentului ucigaş, surprinsă de un martor (Video)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un amator a filmat cu telefonul mobil ultimele clipe de viaţă ale tânărului german Tim Kretschmer, 17 ani, care s-a sinucis după ce şi-a masacrat nouă colegi şi trei profesori. Imaginile filmate de amator au fost preluate de televiziuni.

Tînărul în vârstă de 17 a ani, înarmat cu un pistol Beretta şi îmbrăcat în uniformă de luptă neagră, şi-a masacrat nouă colegi şi trei profesori, înainte de a se sinucide.

Adolescentul ucigaş adora jocurile video violente şi filmele horror.

Tim Kretschmer nu a fost un elev remarcabil, obţinând note medii. Unul dintre vecinii adolescentului, Michael, de 19 ani, a declarat că juca tenis de mas cu acesta şi l-a descris ca fiind o persoană retrasă, cu o colecţie impresionantă de filme horror, relatează NewsIn.

Poliţia estimează că elevii ucişi aveau vârste cuprinse între 14 şi 16 ani. Opt elevi au murit imediat, iar ultimul a murit mai târziu din cauza rănilor. Se crede că unul dintre elevii ucişi era din Kosovo.Se pare că una dintre profesoare a fost ucisă pentru că a apărat una dintre eleve. Profesoara s-a pus între elevă şi atacator şi a fost împuşcată pe loc.

Poliţia a declarat că atacul a luat pe toată lumea prin suprindere. Unu dintre poliţişti a declarat: "Multe dintre victime încă mai ţineau pixurile în mână".

Ministrul de interne al Bavariei a spus că, dacă se va dovedi că jocurile violente pe calculator au avut un rol în drama de ieri, atunci vor fi interzise.

În 2003, în urma masacrului din Erfurt, unde ucigaşul fusese influenţat de jocuri video violente, Parlamentul german a interzis vânzarea anumitor jocuri "killers". În 2008, 43 de astfel de jocuri au fost interzise la vânzare în Germania.

Citeşte şi Violenţa virtuală împinge adolescenţii la crimă?

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite