Un falsificator de carduri din Germania a fost prins în Timiş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un falsificator de carduri din Germania a fost prins în Timiş
Un falsificator de carduri din Germania a fost prins în Timiş

Un urmărit internaţional, cercetat în Germania pentru tentativă de falsificare de carduri bancare, a fost prins, luni, de poliţiştii timişeni, în localitatea Sânandrei, transmite corespondentul.

Marinela Apostolache, purtător de cuvânt al Poliţiei Timiş, a declarat că urmăritul internaţional a ajuns în arestul Inspectoratului de Poliţie, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara, cu propunerea de arestare preventivă.

La începutul lunii septembrie, zeci de persoane au fost reţinute în urma a 31 de descinderi simultane ale poliţiştilor Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Timişoara, sprijiniţi de colegi din Botoşani, Dâmboviţa şi Bucureşti, care au avut loc la locuinţele unor suspecţi ce fac parte dintr-o reţea internaţională de falsificatori de carduri, valoarea prejudiciului creat fiind de zeci de mii de euro.

Membrii reţelei sunt suspectaţi că obţineau datele de identificare ale unor carduri din străinătate, în speţă din Germania, Olanda, Belgia, Franţa şi Italia, prin introducerea de microcipuri în cititoarele de carduri (POS) de la case de marcat din centrele comerciale.

Datele astfel obţinute erau trimise prin intermediul poştei electronice în România, unde cardurile erau clonate. Ulterior, aceştia extrăgeau bani de la bancomate din ţară şi străinătate.

La percheziţii s-au găsit arme albe, săbii, pumnale, cuţite, un pistol cu gloanţe de cauciuc. De asemenea, în vederea cercetărilor s-au ridicat mai multe sisteme informatice, respectiv laptopuri, unităţi PC, harduri şi alte echipamente folosite la săvârşirea infracţiunilor. Totodată, s-au indisponibilizat mai multe autoturisme, precum şi importante sume de bani de ordinul zecilor de mii de lei.

În cauză se colaborează cu autorităţile din ţările respective pentru identificarea tuturor membrilor reţelei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite