Două submarine Dauphin construite în Germania, livrate în Israel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Submarinele, bază de lansare pentru rachetele strategice
Submarinele, bază de lansare pentru rachetele strategice

În contextul în care Teheranul a efectuat noi teste balistice şi în contextul dezvăluirii existenţei în Iran a unei fabrici nucleare ţinute secret până acum, un purtător de cuvânt militar a informat marţi că alte două submarine de tip Dauphin comandate din Germania au fost livrate recent marinei israeliene, relatează AFP.

Am primit două submarine de clasa Dauphin construite pe şantierele navale germane, a afirmat purtătorul de cuvânt israelian.

Citiţi şi:


Cinci astfel de nave U-212 ultramoderne, a căror rază de acţiune ajunge la 4.500 km şi care sunt capabile să lanseze rachete cu ogive nucleare, vor fi la dispoziţia Israelului de acum înainte.

Unul din aceste submarine israeliene se află în permanenţă în Golf, în prezent, un altul în Marea Mediterană şi al treilea în largul litoralului statului evreu, potrivit presei israeliene.

  • Un submarin israelian Dauphin a traversat recent pentru prima dată Canalul Suez pentru a ancora în Marea Roşie, mai curând decât să ocolească toată Africa prin Capul Bunei Speranţe, ca în trecut. Radioul public israelian a interpretrat faptulca un mesaj adresat Iranului.
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite