Franţa: Greva producătorilor de lapte s-a extins în Germania şi Benelux

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Franţa: Greva producătorilor de lapte s-a extins în Germania şi Benelux
Franţa: Greva producătorilor de lapte s-a extins în Germania şi Benelux

Greva producătorilor francezi de lapte, cauzată de preţul scăzut, s-a extins, vineri, în Germania, Belgia şi Luxemburg, putând afecta aprovizionarea cu produse lactate în cursul săptămânii următoare, transmite Reuters.

Fermierii din Belgia, Germania şi Luxemburg s-au alăturat celor din Franţa, care au lansat, joi, un apel la grevă tuturor statelor din Uniunea Europeană, a anunţat, Federaţia Producătorilor Europeni de Lapte (EMB). EMB reuneşte 100.000 de fermieri din 14 ţări europene.

Potrivit purtătorului de cuvânt al EMB, fermierii din Olanda şi Italia iau în considerare alăturarea la protestul organizat de producătorii francezi.

Un grup de fermieri din Blegia a inundat o piaţă din oraşul Charleroi cu lapte, parte a unei serii de proteste care include blocarea drumurilor şi împiedicarea colectării laptelui de către procesatori.

Fermierii vor o reducere a cotelor de producţie în acest fiscal, pentru a susţine o majorare a preţurilor.

Comisia Europeană, care administrează politica agricolă la nivel comunitar, a respins ideea că sistemul de cote, programat să se încheie în 2015, este motivul declinului preţurilor.

Federaţia EMB include organziaţii din Franţa, Germania, Olanda, Belgia, Danemarca, Irlanda, Italia, Luxemburg, Croaţia, Austria, Elveţia, Spania, Suedia şi Marea Britanie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite