Rusia avertizează Georgia să nu facă vreo mişcare în Osetia de Sud

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele rus Dmitri Medvedev a declarat marţi că speră că Georgia şi-a învăţat lecţia şi nu va mai încerca să recucerească provinciile separatiste Osetia de Sud şi Abhazia.

La o zi după ce a vizitat Osetia de Sud, unde armata rusă s-a luptat cu cea georgiană în războiul de cinci zile din august 2008, Medvedev a lăsat puternic de înţeles că Rusia va răspunde din nou prin metode militare dacă Georgia încearcă să recucerească vreunul dintre cele două teritorii.

"Nu mi-ar plăcea să povestesc în mod special ce s-a întâmplat anul trecut şi la ce am fost forţaţi să dăm un răspuns puternic şi destul de eficient", a declarat preşedintele rus la o întâlnire cu mai mulţi ofiţeri, citat de Agerpres.

"Sper că această lecţie a fost adânc înrădăcinată în memoria celor care încearcă acum să reorganizeze ordinea actuală, a celor care încearcă să-şi rezolve problemele personale prin violenţă", a spus Medvedev.

"Principala lecţie pentru noi a celor evenimente este necesitatea de a desfăşura exerciţii complete şi extrem de eficiente ale forţelor armate ale Federaţiei Ruse", a afirmat liderul de la Kremlin.

În vizita sa la portul Novorossiisk de la Marea Neagră, Medvedev a asistat la demonstraţiile militare organizate de un batalion al Diviziei a 7-a de Aeropurtate care a luat parte la războiul de anul trecut.

Rusia a încheiat săptămâna trecută manevrele "Caucaz 2009", care au implicat sute de soldaţi, inclusiv cei care au fost detaşaţi în Abhazia şi Osetia de Sud.

Medvedev a vizitat luni capitala Osetiei de Sud, Ţhinvali, şi a salutat regiunea ca pe "o nouă ţară".

Preşedintele georgian Mihail Saakaşvili a criticat vizita preşedintelui rus, considerând-o un "gest imoral".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite