George Copos, liber să-i ia casa lui Dan Ioan Popescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
George Copos (stânga) spune că încearcă să ajungă la o înţelegere cu Dan Ioan Popescu
George Copos (stânga) spune că încearcă să ajungă la o înţelegere cu Dan Ioan Popescu

Magistraţii bucureşteni au hotărât că patronul Rapidului îl poate executa silit pe fostul său coleg de la Partidul Conservator. Finanţatorul echipei de fotbal Rapid, George Copos, îl poate evacua oricând din locuinţă pe fostul ministru al Economiei, Dan Ion Popescu, în baza unei decizii date de magistraţi.

Dosarul de executare silită 29212/299/2010, aflat pe rolul Judecătoriei Sectorului 1, a fost soluţionat cu rapiditate, hotărârea fiind dată la primul termen. Magistraţii au încuviinţat ca George Copos să intre în posesia apartamentului aflat la doi paşi de Guvern, în care locuiesc, de mai mulţi ani, soţii Elena şi Dan Ioan Popescu.

Citeşte şi:

Gigi Becali, executat cu 75.000 de euro de Copos

Copos a depus în instanţă documente din care rezultă că este proprietarul în acte al apartamentului, cu o suprafaţă de 103,03 metri pătraţi, şi al terenului în folosinţă de 18,22 metri pătraţi, după ce a cumpărat drepturile litigioase ale imobilului. De partea cealaltă, fostul ministru al Economiei a susţinut că este proprietar de bună-credinţă în baza unui contract de vânzare-cumpărare.

Copos a ajuns în situaţia de a-l evacua din casă pe fostul său coleg de partid (PC) după mai multe procese care au durat aproape şapte ani. George Copos a achiziţionat, la 6 noiembrie 2003, drepturile litigioase deţinute de SC Vox Univers - aflată în faliment - pentru mai multe spaţii cu destinaţia de birouri, situate la etajele 1, 2 şi 6 într-un bloc de pe Calea Victoriei nr. 155.

Preţul tranzacţiei: 100.000 de dolari. Vânzătorul era Cornel-Virgil Florea, administrator la Consulta '99 - societatea care a fost aleasă de Tribunalul Bucureşti ca administrator judiciar al Vox Univers.

Drepturile litigioase pentru aceste proprietăţi s-au judecat în instanţele bucureştene din anul 2003, iar la 31 mai 2010, Curtea Supremă a decis irevocabil că George Copos este proprietarul acestor imobile.

Apartamentul era pentru angajaţii BTT

Apartamentele „revendicate" de Copos au aparţinut Consiliului Local al Municipiului Bucureşti. La 19 august 1994, printr-un contract de vânzare-cumpărare, apartamentele au fost achiziţionate de Biroul de Turism pentru Tineret (BTT), cu destinaţia locuinţe de serviciu pentru angajaţi. Patru ani mai târziu, la 15 mai 1998, BTT a vândut aceste imobile societăţii Vox Univers, împreună cu „drepturile şi obligaţiile litigioase, în legătură cu mai multe spaţii, din raporturile juridice existente între BTT şi SC Luxor T&D Impex".

Printre apartamentele aflate în litigiu se număra şi cel aparţinând lui Dan Ioan Popescu. Dan Ioan Popescu a achiziţionat, la 30 martie 2001, acest apartament de la SC Luxor T&D Impex, reprezentată de Paul Opriş, fostul patron al televiziunii Tele 7abc.

Procesul a băgat zâzanie între cei doi

George Copos a declarat, ieri, pentru „Adevărul" că „nu aş putea să-l dau afară pe Dan Ioan Popescu", şi că a intrat întâmplător în acest litigiu. „Am vorbit cu el de «n» ori să închidem acest proces. Vom găsi soluţia corectă", s-a scuzat Copos. Dan Ioan Popescu nu a  putut fi contacat ieri. Fostul ministru al Economiei a  declarat în luna iulie ziarului „Adevărul" că a fost cumpărător de bună-credinţă şi a luat apartamentul cu toate actele în regulă.

DIP a fost de părere că patronul rapidist vrea de fapt să-şi facă un hotel în acel bloc şi doreşte să pună mâna pe toate apartamentele. „Îl voi da în judecată pe domnul Copos, mi se pare complet lipsit de eleganţă ce a făcut. Acum se vede adevăratul caracter", a declarat Popescu.

Şi Becali are probleme

Luna trecută, tot Judecătoria Sectorului 1 a încuviinţat ca George Copos să-l execute silit pe finanţatorul Stelei, Gigi Becali, pentru o datorie de peste 75.000 de euro pe care latifundiarul ar fi avut-o la Ana Holding, firma patronată de finanţatorul Rapidului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite