Geoagiu-Băi îndeplineşte toate condiţiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Băile Daco-Romane de la Geoagiu-Băi, staţiune lăsată de romani, va primi acreditarea fără prea mari probleme. De altfel, este singura care pare a îndeplini criteriile necesare pentru a deveni

Băile Daco-Romane de la Geoagiu-Băi, staţiune lăsată de romani, va primi acreditarea fără prea mari probleme. De altfel, este singura care pare a îndeplini criteriile necesare pentru a deveni staţiune de interes naţional.

Are canalizare din 1970 şi acum se lucrează la o nouă staţie de epurare, există iluminat, alimentare cu apă, punct farmaceutic. Administraţia locală are depus şi un proiect pentru modernizarea utilităţilor, în valoare de 7,2 milioane euro. Staţiunea are 1.500 de locuri de cazare în unităţi de primire şi alte 500 la populaţie.

De asemenea, edilii localităţii Boghiş din Sălaj doresc ca aceasta să devină staţiune turistică de interes local, iar cei din Târgu Neamţ au depus o solicitare pentru ca Băile Oglinzi să fie staţiune de interes naţional.

În România există, în acest moment, 83 de staţiuni acreditate după vechile norme, din care 46 de staţiuni de interes local şi 37 de interes naţional.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite