Genii la şapte ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

11 copii de gradiniţă din Iaşi au obţinut diplomă de limba engleză recunoscută de Universitatea Cambridge din Marea Britanie Preşcolarii au trecut primul nivel de dificultate al

11 copii de gradiniţă din Iaşi au obţinut diplomă de limba engleză recunoscută de Universitatea Cambridge din Marea Britanie

Preşcolarii au trecut primul nivel de dificultate al testului Cambridge pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 7 şi 12 ani.

Mara Ghiorghiu a împlinit de curând şapte ani şi a obţinut cel mai mare punctaj la primul nivel al testelor Cambridge pentru copii cu vârsta cuprinsă între 7 şi 12 ani.

"Mie mi s-a părut uşor testul şi mi-a plăcut să învăţ tot la engleză", spune micuţa. Când vorbeşte în limba lui Shakespeare, Mara îi întrece pe colegii săi la capitolul pronunţie şi accent. "Totul a fost ca o joacă. Se uita la desene animate în limba engleză şi pronunţa. Aşa şi-a căpătat accentul foarte bun", susţine Nicolae Ghiorghiu, tatal fetiţei. Desenele animate i-au ajutat să înveţe limba engleză şi pe fraţii Matei şi Mihai Zaharia, de şapte, respectiv opt ani.

"Când se uitau la televizor, am observat că vorbeau în engleză în acelaşi timp cu personajele din desene animate, ba mai mult ştiau de dinainte replicile pe care acestea urmau să le spună", explică Oana Gabriela Zaharia, mama băieţilor.

Merge la bibliotecă

Copiii au învăţat să scrie cu litere de tipar propoziţii simple, dar şi să citească în limba engleză. "Acum merge la bibliotecă şi îşi ia singură cărţi în engleză, iar apoi îşi face fişe. Trebuie mereu menţinută în activitate, dacă vrem să ajungă mai departe", povesteşte Diana Ghiorghiu, mama Marei.

De altfel, părinţii se aşteptau ca micuţii să treacă de prima etapă a examenului Cambridge. "Bănuiam că vor reuşi să treacă de test pentru că observasem deja înclinaţiile lor spre limba engleză. Pentru mine mândria şi fericirea au fost duble atunci când am aflat că au luat examenul", ne-a mai spus mama fraţilor Matei şi Mihai Zaharia.

Meditaţii în fiecare sâmbătă

Cei 11 copii care au trecut testul Cambrigde sunt de la Grădiniţa nr.4 din Iaşi. Preşcolarii erau, pe 5 iulie 2008, primii din ţară care dădeau acest test. "Făceam cu ei engleza la grădiniţă. Am început apoi să-i pregătesc în fiecare sâmbătă şi i-am înscris la nivelul Starters al examenului Cambridge. Într-un an şi jumătate aş vrea să-i înscriu la a doua etapă a examenului", ne-a spus Ruxandra Bucevschi, profesoara micuţilor.

Aceşti copii trebuie încurajaţi în continuare pentru că eu, de exemplu, la vârsta lor nu ştiam să citesc în engleză Ruxandra Bucevschi,
profesoară de engleză

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite