Generali MApN săltaţi de DNA pentru luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii DNA instrumentează un dosar în care generali MApN sunt acuzaţi de fapte grave de corupţie. În urma unui flagrant realizat de procurorii anticorupţie, luni seară, maiorul Ionuţ Crinu Onean a fost prins când primea 1.000 de euro de la o persoană căreia îi promisese că o va angaja în Ministerul Apărării.

De altfel, există indicii că Onean ar fi pretins de la patru persoane câte 1.500 de euro pentru a le facilita angajarea în MApN. În urma flagrantului, DNA a propus şi arestarea preventivă a doi generali.

Astfel, generalul de brigadă Ion Marian, locţiitorul şefului Direcţiei Management Resurse Umane din Ministerul Apărării Naţionale, şi generalul-maior Mihai Chiriţă, şeful Direcţiei Doctrină şi Instrucţie din MApN, au fost reţinuţi, fiind acuzaţi că ar fi luat zeci de mii de euro drept mită.

Raport secret

În acest dosar s-a mai cerut arestarea preventivă a locotenentului Vasile Belciug şi a maiorului Dan Costel Crăciunean, alte şase persoane fiind învinuite în cauză. Vasile Belciug, şeful Garnizoanei Piteşti şi comandantul Şcolii de Aplicaţie „Mihai Viteazul", a fost schimbat din funcţie cu doar câteva zile înainte de a fi reţinut de DNA, în urma informaţiilor transmise la MApN de către Direcţia Generală de Informaţii a Armatei (DGIA).

Conform raportului DGIA, Belciug ar fi pretins între 1.000 şi 1.500 de euro de la mai multe persoane pentru a facilita angajarea unor persoane în cadrul unităţii pe care o conducea. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite