General rus: Rusia trebuie să aibă nu mai puţin de 1.500 de ogive nucleare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rusia nu trebuie să aibă mai puţin de 1.500 de ogive nucleare a declarat, miercuri, comandantul forţelor strategice nucleare ruse, generalul Nikolai Solovţov, citat de RIA Novosti. Acesta a ţinut să precizeze că acest aspect va trebui inclus în negocierile aflate în curs între Moscova şi Washington pentru încheierea noului acord asupra dezarmării.

"În negocierile privind încheierea noului acord START, Rusia nu trebuie să coboare mai jos de 1.500 de ogive nucleare, dar o decizie în acest sens revine conducerii politice a ţării", a subliniat comandantul rus, potrivit Agerpres.

Nikolai Solovţov a adăugat că decizia la care vor ajunge cele două ţări privind cantitatea de ogive nucleare va fi cunoscută în curând. "Dar, în orice caz, grupul rachetelor strategice trebuie să existe, până acum termenele lor de exploatare nu au expirat", a ţinut să precizeze el, comentând negocierile ce au loc între Moscova şi Washington privind încheierea unui nou acord care să înlocuiască Tratatul pentru reducerea armamentului strategic ofensiv START-1, ce expiră la 5 decembrie 2009.

Şeful Statului Major rus, generalul Nikolai Makarov, declara nu de mult că această reducere ar putea depăşi "nivelul prevăzut prin Tratatul de la Moscova" semnat în 2002 (Tratatul de reducere a arsenalelor nucleare strategice - SORT) , care prevede un plafon de 1.700-2.200 de focoase nucleare până în 2012 pentru fiecare dintre părţi, rusă şi americană.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite