Fox News: General Motors iese de sub protecţia legii falimentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
<b>Fox News</b>: General Motors iese de sub protecţia legii falimentului
<b>Fox News</b>: General Motors iese de sub protecţia legii falimentului

General Motors este aşteptată să iasă de sub protecţia capitolului 11 al legii falimentului până vineri dimineaţa, odată cu încheierea tranzacţiei de vânzare a activelor  “vechiului GM" către "noul GM".

Citiţi şi:
„Noul GM“ iese din faliment, „Vechiul GM“ intră în lichidare

General Motors îşi va încheia trazacţia de vânzare a activelor companiei către o nouă companie care va fi controlată de guvern. Termenul-limită de completare a procesului de vânzare către statul american şi canadian este joi. 

Avocaţii GM se grăbesc în pregătirea actele necesare realizării acestei tranzacţii, scrie Fox News.

Directorul general GM, Fritz Henderson, va susţine o conferinţă de presă la ora locala 9.00, la sediul General Motors din Detroit.

"Vom face tranzacţia cât mai curând posibil" a declarat purtătorul de cuvânt al GM, Tom Wilkinson, joi dimineaţa.

O instanţă judecătorească a aprobat joi, cu decizie definitivă, planul de restructurare al General Motors. Ca urmare, activele GM vor fi vândute unei companii ce va fi susţinută de guvernele SUA şi Canada.

Statul american va deţine un pachet majoritar de 60,8% din acţiunile "noului GM", în schimbul unui suport financiar în valoare de 50 miliarde de dolari, în timp ce statul canadian va deţine 11,7%iar creditorii 10% din acţiuni.

Pentru a reduce din costuri, GM a renunţat la zeci de mii de angajaţi, a eliminat sau a scos la vânzare unele mărci, a închis mai multe uzine şi a modificat prevederile contractelor de muncă.

Grupul a semnat recent acorduri preliminare pentru vânzarea Saab către producătorul suedez de automobile Koenigsegg. Brandul Pontiac va dispărea în următoarele luni.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite