Gemurile din Sachiz, selecţionate pentru un târg gastronomic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru experţi culinari italieni, reprezentanţi ai mişcării Slowfood, au degustat şi ales 27 dintre cele mai savuroase şi inedite gemuri din Saschiz şi satele învecinate pentru a le promova în

Patru experţi culinari italieni, reprezentanţi ai mişcării Slowfood, au degustat şi ales 27 dintre cele mai savuroase şi inedite gemuri din Saschiz şi satele învecinate pentru a le promova în Europa.
În urma vizitelor pe care le vor face în zilele următoare în gospodăriile femeilor, vor fi alese patru sortimente de gem ce vor participa la Târgul Internaţional de Gastronomie "Terra Madre" din Torino (Italia) în perioada 26-30 octombrie 2006, unde îşi vor prezenta produsele 5.000 de participanţi din 150 de ţări. Jim Turnbull, director al fundaţiei ADEPT, organizator al degustării, ne-a spus că această degustare de gemuri este un prim-pas în promovarea produselor naturale specifice zonei prin intermediul mişcării Slowfood. "Gemurile din nuci verzi, cătină şi rubarbă nu le-am mai găsit în alte ţări din Europa şi cred că le vom putem promova foarte uşor pentru că sunt gustoase şi bine făcute", a spus experta Slowfood Serena Milano. Italienii au arătat un interes deosebit şi pentru un sortiment de pâine produs la Saschiz, făcută din făină necernută şi având printre ingrediente seminţe de dovleac, seminţe de in şi coriandru. Această pâine, în combinaţie cu brânza de vaci puţin sărată şi gem, i-a încântat pe oaspeţii străini. Menţionăm că mişcarea Slowfood a luat naştere la Torino în 1986, ca replică la cultura fast-food şi militează pentru conservarea moştenirii gastronomice a omenirii. În acest moment organizaţia are în jur de 80.000 de membri în 150 de ţări.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite