Gelu Graur:„Rockerii se mobilizează pentru cei suferinzi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este inspector de poliţie şi lucrează la Serviciul de Investigaţii Criminale. În timpul liber, Gelu Graur este solistul trupei rock Stil Ton din Botoşani

Povestea lui Gelu Graur a început acum trei ani, când i-a întâlnit pe Harry şi Edy, doi puşti de liceu talentaţi şi dornici de afirmare. Au înfiinţat o formaţie rock, care a devenit repede cunoscută. Au cântat la zeci de concerte în deschiderea spectacolelor susţinute de Zdob şi Zdup, Viţa de Vie sau Spitalul de Urgenţă.

A ratat o şansă mare

În acest an, Stil Ton a fost foarte aproape de a semna un contract cu Universal Music România. Asta ar fi însemnat multe concerte, promovare şi mult mai mulţi bani.

„Din 60 de trupe am fost aleşi noi. Cu două zile înainte de probă, ne-a părăsit toboşarul. A plecat la o altă trupă, unde a cântat pentru 300.000 lei vechi. A fost o şansă pe care, din păcate, am ratat-o şi nu ştim dacă va mai fi şi a doua", a spus Gelu Graur. De concerte nu duce lipsă, având invitaţii în mai multe oraşe din ţară.

În vara anului viitor are ocazia să concerteze la un festival rock din Italia. Nu aceleaşi lucruri poate spune şi despre spectacolele organizate de primăria Botoşani. De exemplu, la Revelionul din acest an nu a fost invitat să cânte. Ba mai mult, Stil Ton nu şi-a primit onorariul de 200 euro pentru spectacolul susţinut la Revelionul organizat anul trecut de municipalitate.

Concert de caritate

Cu câteva zile înainte de Crăciun, tânărul a văzut povestea unei fetiţe de opt ani din Vorona, bolnavă de leucemie. L-a impresionat şi i-a rugat pe colegii săi de trupă să organizeze un concert caritabil, iar banii strânşi să fie donaţi acestui copil.

A reuşit să strângă 2.500 lei. „Nu este o sumă foarte mare, dar sincer nu mă aşteptam să adunăm atâţia bani. Sala clubului Dallas a fost plină. Erau circa 250 de persoane. A fost, cred, cel mai frumos concert pe care l-am avut. Am cântat trei ore şi mă bucur că oamenii au fost receptivi. S-a dovedit că rockerii se mobilizează pentru a-i ajuta pe suferinzi", ne-a mărturisit solistul.

Vrea în misiune internaţională

Tânărul a mai precizat că, în primăvara acestui an, a mai cântat cu scop caritabil, pentru o fată din Bucureşti care a fost lovită de un motociclist. Din spectacol, trupa botoşăneană a reuşit să strângă banii pentru operaţia fetei în China. Poliţist de carieră, Gelu Graur îşi propune ca anul viitor să plece într-o misiune internaţională ONU într-o zonă de conflict.

Pe data de 5 ianuarie, va avea un concurs, iar dacă va trece probele, timp de cel puţin un an va fi instructor pentru poliţiştii din Haiti, Sudan sau Coasta de Fildeş. Este conştient că va fi dificil, mai ales că în ianuarie soţia sa, Dana, va naşte o fetiţă, pe care o va chema Tania Elena.

Întrebări şi răspunsuri

Când ai început cariera în muzică?

Am început să cânt la vârsta de 18 ani. Apoi am plecat la Academie, unde am avut o trupă cu care am participat la mai multe spectacole. După ce am terminat şcoala şi trupa s-a destrămat,
am vrut să continui şi am format trupa Stil Ton.

Ce zic şefii tăi că eşti solistul unei trupe rock?

Şefii m-au înţeles şi chiar m-au încurajat să continui. Mai mult, au fost la concertele noastre şi le-a plăcut ceea ce facem. La început am fost privit oarecum cu suspiciune. Când au văzut însă ceea ce facem, le-a plăcut. Încerc să fac muzică, dar să nu neglijez munca de poliţist.

ce-i place: Lui Gelu îi plac foarte mult motocicletele. Are una, dar visul său este să îşi cumpere un Harley Davidson. Tânărului îi mai plac prietenii adevăraţi pentru că, spune el, sunt foarte rari. Are puţini prieteni foarte buni care l-au sprijinit în încercarea sa de a face, la Botoşani, o trupă rock.

ce nu-i place: Nu îi plac oamenii fără cuvânt şi cei „bolnavi de vedetism". Gelu spune că a întâlnit multe persoane de acest gen de când a format trupa Stil Ton. El susţine că încearcă să evite astfel de oameni pe care nu se poate baza.

Profil

născut: 26.09.1979

educaţie: Facultatea de Drept din cadrul Academiei de Poliţie „Al. I. Cuza"

experienţă: cântă de la 18 ani şi a câştigat locul I la cinci festivaluri naţionale

familie: este căsătorit, în ianuarie va deveni tătic

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite