Gata cu tonetele din Iaşi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe străzile Iaşiului sunt aprope o mie de tonete. De la îmbrăcăminte, încălţăminte şi până la produse alimentare, se poate cumpăra orice de la tonetele din Podu Roş, Alexandru cel Bun


Pe străzile Iaşiului sunt aprope o mie de tonete. De la îmbrăcăminte, încălţăminte şi până la produse alimentare, se poate cumpăra orice de la tonetele din Podu Roş, Alexandru cel Bun sau Tătăraşi. Conform normelor europene însă, produsele nu vor mai putea fi comercializate decât în spaţii care au toate utilităţile: energie electrică, ventilaţie, incinte frigorifice, spaţii de depozitare şi canalizare. Acesta este şi motivul pentru care şefii municipalităţii nu vor să mai vadă tonete în oraş. "Nu avem ce discuta cu tonetarii. Până la sfârşitul anului, nu trebuie să mai funcţioneze nicio tonetă în oraş", a declarat viceprimarul Constantin Neculau. Potrivit viceprimarului, municipalitatea ia în calcul două variante pentru înlocuirea tonetelor. Una ar fi construirea de către primărie a modulelor comerciale şi închirierea acestora către comercianţi, iar dacă se va aproba cea de-a doua variantă, tonetarii ar putea fi obligaţi să îşi construiască propriile module. "ştim că sunt persoane care nu îşi permit să dea atâţia bani, de aceea ne gândim să construim noi aceste minimarketuri", a mai adăugat Neculau.

"Trebuie să ne supunem"

Comercianţii nu sunt însă foarte încântaţi de această măsură. "Am toneta de 10 ani. Cu ea îmi întreţin cei doi copii la facultate, nimic mai mult. Acum câţiva ani a trebuit să investesc în tonetă, acum iarăşi ne mută", a declarat Maria P. "Trebuie să ne mutăm, dacă vrem să supravieţuim, că altceva nu avem ce face", a mai adăugat Mihaela C. "Măcar aşa poate vom avea şi noi aer condiţionat vara şi nu vom mai suferi de frig iarna", a încercat aceasta să îşi domolească supărarea.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite