Gardienii din puşcării nu mai au voie cu şapca pe ceafă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Purtarea şepcii pe spate, neasortarea cravatei cu sacoul şi cămaşa, ori purtarea căciulii în orice alte condiţii decât atunci când e frig au fost interzise printr-un ordin al Ministerului

Purtarea şepcii pe spate, neasortarea cravatei cu sacoul şi cămaşa, ori purtarea căciulii în orice alte condiţii decât atunci când e frig au fost interzise printr-un ordin al Ministerului Justiţiei.

Conform noilor prevederi, nodul cravatei trebuie neapărat să aibă „dimensiuni potrivite” şi să fie aranjat fix la „mijlocul gulerului cămăşii”, iar ecusonul de pe sacou trebuie plasat la „trei centimetri de mâneca stângă”.

Schimbarea uniformelor de sezon, după bunul plac, le este interzisă agenţilor şi ofiţerilor din cadrul ANP, acest lucru fiind decis de directorul de unitate, „în funcţie de condiţiile climaterice locale”.

Angajaţii de la Penitenciare vor avea trei modele de uniformă: de ceremonie, de oraş şi de serviciu, de care vor trebui să aibă mare grijă pentru că obiectele vestimentare vor fi schimbate destul de rar.

O căciulă la şase ani

Gardienii vor primi o căciulă şi un fular o dată la şase ani, două costume la trei ani, două perechi de pantofi la doi ani şi şase perechi de ciorapi pe an.

Stricteţea regulilor de design vestimentar a fost publicată, ieri, în Monitorul Oficial.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite