Gârbacea Jr.: „Simt o mare durere în suflet“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiul pilotului braşovean Lucian Gârbacea Senior (42 de ani), mort ieri într-un accident la Raliul Iaşiului, a intrat în stare de şoc la aflarea cumplitei veşti.Gârbacea Senior a pierdut controlul maşinii şi a intrat într-un copac. Copilotul său, Tudor Mârza,a scăpat cu trauma-tisme uşoare.

Citiţi şi:

EXCLUSIV -  6 accidente spectaculoase la Raliul „Ludovic Balint”
 Cel mai grav accident din istoria raliurilor a fost cel al lui Tommi Makinen

Pilotul braşovean Lucian Gârbacea senior (42 de ani) a murit, ieri, într-un accident produs în timpul probei speciale Nr. 8, în jurul orei 16.30.

Cursa se desfăşura între localităţile Voineşti şi Popeşti. Accidentul de la Raliul Iaşiului, a III-a etapă din Campionatul Naţional, s-a produs după ce pilotul a scăpat controlul volanului la viteza de 130 de kilometri la oră.

Autoturismul, un Renaul Clio R3, în care se aflau pilotul şi copilotul său, Tudor Mârza, s-a izbit într-un copac de pe partea stângă, unde se afla Lucian Gârbacea.

După impact, maşina de concurs a fost proiectată în aer şi a ajuns pe partea opusă a drumului, într-un şanţ. „Ieşirea de pe drum a automobilului cu numărul 31 a avut loc la circa 2 kilometri de sosire.

Pilotul Lucian Gârbacea a suferit un traumatism cranio-cerebral sever la impact, în timp ce copilotul Tudor Mârza a suferit doar uşoare contuzii“, se arată în comunicatul emis de organizatorii competiţiei.

Resuscitat 40 de minute

image

Imediat după tragedie, cei doi sportivi au fost preluaţi de cadrele medicale de la Ambulanţă aflate în zonă. „Ne-am întâlnit cu ambulanţa în apropierea localităţii Mădârjac.

Pilotul a fost găsit în stop cardio-respirator. Am încercat să-l resuscităm timp de 40 de minute, însă bărbatul a decedat“, ne-a declarat doctorul Diana Cimpoieşu, şefa SMURD Iaşi, care a încercat să-l salveze pe pilot. Medicii spun că cel care îi era copilot este în afara oricărui pericol. Acesta a fost dus la Spitalul „Sfântul Spiridon“ din Iaşi în jurul orei 19.00.

Fiul, în stare de şoc

La Raliul Iaşiului a participat şi fiul pilotului decedat, Lucian Gârbacea junior, considerat revelaţia curselor din această etapă. „Este groaznic şi simt o mare durere în suflet“, a declarat Lucian Gârbacea Jr. după accident.

Băiatul a mai spus că vrea să continuie tradiţia familiei, indiferent de consecinţe. Surse din cadrul Raliului Iaşiului susţin că Lucian Gârbacea senior s-a înscris în cursele din acest sezon tocmai pentru a-şi încuraja fiul. 

După accident, tânărul pilot a venit într-un suflet la spital, acolo unde ştia că trebuie să-i fie adus tatăl. Băiatul, aflat în stare de şoc, nu a aflat nimic despre moartea părintelui, decât atunci când copilotul Tudor Mârza a fost coborât în curtea spitalului din maşina SMURD.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite