Gărâna Jazz Festival, la a zecea ediţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

trupe de jazz din ţară şi din străinătate. Un bilet la festival costă 15 lei noi pe seară.Capul de afiş al acestei ediţii aniversare este francezul Jean-Luc Ponty, care va concerta duminică

trupe de jazz din ţară şi din străinătate. Un bilet la festival costă 15 lei noi pe seară.
Capul de afiş al acestei ediţii aniversare este francezul Jean-Luc Ponty, care va concerta duminică alături de William Lecomte - keyboards, Guy Nsangue - el. Bass, Thierry Arpino - drums şi Taffa Cisse - percuţie. O altă surpriză, programată tot pentru duminică, este Aura Urziceanu, care a ales anul trecut să susţină la Gărâna primul mare concert jazz din ţară, după o lungă perioadă de tăcere. La festival nu sunt programate numai concerte, ci şi lansări de cărţi şi CD-uri: dublu CD "Memorial Richard Oschanitzky", volumul I, "Viaţa, cântecele şi patimile lui Leonard Cohen", a lui Mircea Mihăieş, cu poeme traduse de Mircea Cărtărescu, "Ultimul sufleu la Paris", de Adriana Babeţi, sau albumul "Vechituri noi" - Bega Blues Band.

Jazz în Poiana Lupului
Staţiunea Gărâna-Wolfsberg este în Munţii Semenic, la 30 de kilometri de Reşiţa. Festivalul are loc în Poiana Lupului, înainte de intrarea în staţiune. Puteţi ajunge cu maşina, prin Reşiţa, cu trenul sau cu autobuzele care pleacă din autogara Timişoara. În cazul în care veniţi cu maşina personală, organizatorii avertizează să alimentaţi cu benzină în Reşiţa, pentru că pe drum nu veţi mai găsi alte benzinării.
Pensiunile din Gărâna sunt deja ocupate, dar mai sunt opţiuni de cazare în apropiere, la Trei Ape, la Văliug, la Crivaia sau pe vârful Gozna, în staţiunea Semenic. Alte variante de cazare ar fi la localnici, în regim de pensiune, dar cel mai sigur e să veniţi cu cortul.
Fenomenul Gărâna Jazz Festival s-a născut în 1997, când a fost organizat primul concert la hanul La Răscruce. De atunci, numărul artiştilor, dar şi al spectatorilor s-a mărit considerabil, de la an la an. Organizatorii au ales să îl mute de această dată în luna iulie, pentru a evita posibile schimbări ale vremii în august.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite