Gâlceava menestrelului cu interlopul din Caracal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gâlceava menestrelului cu interlopul din Caracal
Gâlceava menestrelului cu interlopul din Caracal

În urma dezvăluirilor din „Adevărul“, Păunescu jr susţine că nu a primit bani de la interlopul „Codiţă“, din Caracal, chiar dacă ar fi acceptat „o gresie, o faianţă“. Interlopul Remus Rădoi, zis Codiţă, îi reaminteşte lui Păunescu că l-a „răsplătit“ pentru faptul că l-a ajutat să-şi obţină licenţa de emisie a postului caracalean RED TV.

În urmă cu o săptămână, „Adevărul“ dezvăluia că interlopul care a speriat Caracalul, Remus Rădoi – „Codiţă“ (33 de ani), s-a folosit de influenţa familiei poetului Păunescu pentru a obţine de la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) licenţă de emisie pentru viitorul său post de televiziune, RED TV. Anul trecut, în faţa Consiliului, Andrei Păunescu (40 de ani) a girat pentru seriozitatea postului ce urmează să fie înfiinţat de „Codiţă“.

Despărţirea de un artist

Remus Rădoi, patronul firmei de bodyguarzi SPP Omniprotect, cu care controlează lumea interlopă caracaleană, a înfiinţat anul trecut şi societatea Activ Radio TV. Televiziunea RED TV trebuia să se axeze pe informaţii şi cultură „şi urma să se adreseze, în principal, publicului tânăr“.

În aprilie 2008, Remus Rădoi şi-a stabilit şi echipa. Andrei Păunescu urma să fie directorul general al postului, iar director de programe a fost ales Dinu Maxer, om de afaceri şi compozitor. Însă, înainte ca RED TV să apuce să emită, echipa s-a destrămat. Remus Rădoi spune că a renunţat la serviciile lui Andrei Păunescu  pe motive de incompatibilitate în principii.

„Eu sunt mai modernist, dânşii aveau o concepţie mai veche. Eu am fost cel care l-a căutat pe Păunescu, fiindcă în faţa CNA îmi trebuia o cohortă de oameni de cultură care să mă însoţească. Dar Păunescu şi echipa sa au venit cu o concepţie care nu a mers“, spune „Codiţă“.

Acesta a mai susţinut, iniţial, că, pentru serviciile făcute RED TV, Andrei Păunescu a fost plătit cu 1.200 de euro pe lună.

Acum spune că acesta ar fi fost salariul dacă Păunescu jr ar fi fost angajat cu carte de muncă. În replică, Andrei Păunescu declară pentru „Adevărul“: „Nu am primit absolut niciun ban de la Remus Rădoi din Caracal. N-am luat absolut nimic. La un moment dat mă gândeam, fiindcă are firmă mare de construcţii, la o gresie, o faianţă, să pun prin casă“, mărturiseşte Păunescu jr. După câteva secunde însă se răzgândeşte: „... Am glumit“. 

Ciocnirea civilizaţiilor

Andrei Păunescu şi-a manifestat indignarea faţă de asocierea numelui său cu cel al lui „Codiţă“, revoltându-se „public“ pe blogul său: „Nu am avut şi nu am niciun fel de relaţie (contractuală, profesională, amicală, de afaceri) cu patronul proiectului, «Nicu» Remus Rădoi, căruia nu i-am cerut şi de la care nu am primit niciun leu, dolar sau euro“.

Păunescu jr admite însă că s-a întâlnit cu interlopul şi că au discutat despre naşterea televiziunii la un fast-food şi într-un mall. În cele 15 minute – cât a cronometrat artistul discuţia cu interlopul – „mi-a şi spus că doreşte să deschidă o televiziune, cu o grilă de programe dominată de bun-simţ, cultură şi credinţă“.

Apoi, Păunescu spune că a participat la şedinţa CNA în urma căreia RED TV a primit licenţă de emisie. Aşa s-a ajuns şi la „vizite de lucru“. Păunescu a declarat pentru „Adevărul“ că a mers cu „Codiţă“ prin Bragadiru, la Casa de Cultură, să vadă platourile de filmare, „iar prin Rahova, domnul Rădoi mi-a arătat o clădire şi mi-a spus că acolo vor fi birourile noastre“.

Apoi, totul s-a rupt. Mister - „de atunci nu l-am mai auzit, nu am mai vorbit, nu ne-am mai întâlnit. Şi nici nu am primit nimic. Tot ceea ce a susţinut acest Remus Rădoi e o minciună“, a replicat artistul.

„Domnul Păunescu a fost răsplătit“

„Codiţă“ nu este de acord cu ceea ce susţine Andrei Păunescu. „Este clar că nimeni, în ziua de azi, nu face nimic gratis. Eu nu rămân dator la cineva. În orice caz, domnul Andrei Păunescu a fost răsplătit“, spune „Codiţă“, refuzând însă să precizeze modalitatea prin care „l-a răsplătit“ pe Păunescu jr.

„Nu aş vrea să vă spun asta telefonic. Dar Păunescu nu a venit pe degeaba. Până în momentul în care am renunţat la el, a fost răsplătit“. Faptul că nu vrea să spună în ce constă plata pentru serviciile asigurate de Andrei Păunescu la CNA poate fi explicat prin aceea că, totul fiind făcut fără acte, s-ar putea spune că afacerea ar putea fi considerată “la negru“.

În acest caz, „Codiţă“ ar putea fi acuzat de spălare de bani. Pe de altă parte, nici Păunescu jr nu poate recunoaşte că a fost plătit, pentru că s-ar considera trafic de influenţă.

Andrei Păunescu

Are 40 de ani. Este conferenţiar la Facultatea de Jurnalism a Universităţii „Spiru Haret“ din Capitală. Este coleg cu tatăl său, poetul Adrian Păunescu, cel despre care Andrei spune, pe blogul său, că este singurul căruia îi este cu adevărat îndatorat. Îi calcă pe urme, considerându-se „jurnalist, om de muzică, scriitor, cadru didactic“. Îndrăgostit de muzică, fiul lui Adrian Păunescu şi-a înfiinţat propria trupă de rock – „Totuşi“.

Remus Rădoi, zis Codiţă

Are 33 de ani. Este poreclit „Codiţă“. A absolvit Facultatea de Psihologie, iar în 2004 a intrat în afaceri, deschizând, în Caracal, mai multe restaurante. În 2005 şi-a deschis firma de bodyguarzi SPP Omniprotect, iar în 2008 a reuşit să obţină licenţa pentru un post de televiziune în care spune că ar fi investit 1,2 milioane de euro. Pe numele lui Remus Rădoi au existat numeroase plângeri penale pentru lovire şi vătămare corporală.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite