O nouă atenţionare meteorologică de Cod Galben intră în vigoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O nouă atenţionare meteorologică de Cod Galben, emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), intră în vigoare sâmbătă, între orele 14.00 - 20.00, vizând fenomene asociate instabilităţii atmosferice, precum şi vijelii şi averse.

Potrivit sursei citate, în după-amiaza zilei de sâmbătă, vremea se va menţine caniculară în sud şi est, unde maximele termice se vor situa, local, la peste 37 de grade Celsius şi, izolat, la peste 39 de grade, în timp ce în partea de vest, centru şi nord, instabilitatea atmosferică se va accentua.

Avertizarea mai cuprinde fenomene cum ar fi: intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice şi, local, averse. Izolat, cantităţile de apă vor depăşi 20-25 litri/mp şi vor fi condiţii de grindină, informează Agerpres.

În cursul nopţii de sâmbătă spre duminică şi pe parcursul zilei de duminică, fenomenele asociate instabilităţii atmosferice se vor semnala progresiv în toate regiunile.

Conform datelor ANM, în cursul după-amiezii de sâmbătă, temperaturile maxime vor depăşi, frecvent, 35 de grade Celsius în majoritatea zonelor ţării, iar în Lunca Dunării temperaturile vor ajunge chiar şi la 39 de grade în puncte izolate.

Indicele confortului termic temperatură-umezeală va atinge şi depăşi pragul critic de 80 de unităţi, îndeosebi în zona de câmpie

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite