Străzi ca la ţară în oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de locuitori ai municipiului Galaţi trăiesc ca la ţară, cu WC-ul în fundul curţii, deşi plătesc impozite şi taxe la nivel de oraş.

Conform directorului tehnic al companiei SC Apă-Canal, Niţă Podaru, în municipiul Galaţi sunt în total 416 de străzi, dintre care 43 nu au reţea de canalizare. Paradoxal, aproape jumătate dintre aceste străzi sunt situate chiar în mijlocul oraşului. La fiecare ploaie torenţială, oamenii din zonele fără canalizare au probleme cu apa şi noroiul care le invadează străzile şi curţile.

Culmea ironiei, una dintre străzile cu probleme se numeşte Nămoloasa. Ecaterina Palade are 73 de ani şi locuieşte de o viaţă pe această stradă. A făcut zeci de solicitări la Primărie pentru ca strada să beneficieze de o canalizare: „Nu ştiu cui să mă mai adresez. Nepoţii mei sunt luaţi în derâdere când ajung la şcoală plini de noroi. Suntem practic izolaţi, deşi stăm în centru. Ambulanţa nu vine niciodată, pentru că ultima dată când a intrat pe stradă n-a mai ieşit".

Laurenţiu Jalbă, directorul Direcţiei Tehnice de la Primărie, dă vina pe lipsa fondurilor: „Din păcate, anul acesta nu avem bani. Vom solicita fonduri la aprobarea bugetului venituri şi cheltuieli pe anul 2011".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite