Galaţiul, lider la exportul de prostituate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judeţul Galaţi este primul din ţară în privinţa traficului de carne vie. O fată de aici este vândută cu preţuri între 2.500 şi 5.000 de euro. În 2009 au fost descoperite în România 780 de cazuri de persoane care au căzut în plasa traficanţilor, potrivit Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane.

Pentru prima dată de la Revoluţie încoace, lider al acestui clasament al ruşinii a ajuns judeţul Galaţi, cu 60 de persoane traficate în ultimele 12 luni, adică în jur de opt la sută din totalul naţional.

Mai bine de 95 la sută din victime sunt femei care au fost plasate pe piaţa prostituţiei din ţările vestice. Desigur, vorbim aici doar despre tranzacţiile descoperite, care reprezintă, de fapt, o parte infimă din megaafacerea cu sex pusă la cale de reţelele de interlopi.

Moldova domină piaţa prostituţiei

Judeţul Galaţi se situează în faţa judeţelor moldovene Iaşi, Bacău şi Botoşani, care altădată se băteau pe locul 1 la acest capitol. Iaşiul are 51 de cazuri, Botoşaniul - 48, iar Bacăul - 39. Mai mult decât atât, Bacăul (lider în 2007) a fost „bătut" şi de Maramureş, care în 2009 a avut 43 de cazuri de femei vândute proxeneţilor din Vest. În judeţele vecine, situaţia este ceva mai bună.

La Buzău sunt doar trei cazuri, la Brăila - 19, iar la Focşani - 17. Judeţele din Ardeal şi Banat sunt ultimele în clasament, ceea ce indică fie că acolo Poliţia îşi face treaba mai bine pe parte de prevenţie, fie că fetele sunt mai greu de racolat.

Poliţiştii gălăţeni în schimb cred că, dacă judeţul are cele mai multe cazuri descoperite, asta înseamnă că oamenii legii şi-au făcut datoria.

„Am descoperit 60 de cazuri, faţă de 5-6 în majoritatea judeţelor, ceea ce arată că ne-am făcut treaba bine", a declarat Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al judeţului Galaţi.

„Peştii" se luptă cu săbiile prin discoteci

Alarmant este că prin satele gălăţene este în desfăşurare, la vedere, un „marketing" dur. Bandele de interlopi, în special clanurile „Ţăranii" şi, „Lazării", se taie cu săbiile prin discotecile rurale pentru a avea întâietate în a racola minore pentru prostituţie „afară".

Fetele sunt momite cu două-trei sute de euro, apoi vândute „peştilor" din Occident cu sume cuprinse între 2.500 şi 5.000 de euro. În medie, 3.000 de euro.

Top 5 judeţe

- Galaţi - 60 de cazuri
- Iaşi - 51 de cazuri
- Botoşani - 48 de cazuri
- Maramureş - 43 de cazuri
- Bacău - 41 de cazuri

Primii în Europa la exportul de carvne vie

Prostituatele din România preferă să plece în ţările din vestul Uniunii Europene, unde câştigă mai bine şi nu sunt nevoite să plătească amenzile impuse în România, relatează „The Times".

Publicaţia citează un studiu potrivit căruia România a devenit principalul exportator de prostituţie din UE. Astfel, una din opt prostituate străine din Europa provine din România.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite