Digul de la Galaţi este gata

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Digul de apărare a municipiului Galaţi, construit pe distanţă de 4,5 kilometri, era gata ieri după-amiază.

„În cazul în care Galaţiul va fi inundat va fi o ruşine pentru noi toţi. În acest moment nu se pune problema spargerii digului de la Cotu Pisicii. Din ce-am discutat cu responsabilii Ministerului Administraţiei şi Internelor, Galaţiul este pregătit să facă faţă unei cote de 695 de centimetri cubi, iar cea mai pesimistă previziune este de 687", a declarat ieri Traian Băsescu, venit să inspecteze lucrările. Jandarmii şi pompierii au trecut acum la etapa a doua a operaţiunii: aceea de monitorizare a digului.

Scut uman împotriva inundării controlate

Pe de altă parte, sute de locuitori ai comunei tulcene Grindu se opun inundării controlate ce ar urma să scadă presiunea în zona Galaţi. „Facem scut uman şi nu dăm voie să se spargă nimic. Să îşi rezolve problemele pe teritoriul lor, nu la noi. Am înţeles că soarta noastră este deja pecetluită, să-şi apere ei investitorii şi la noi munca oamenilor să fie distrusă", a declarat primarul Neculai Neagu.

Localnicii sunt îngroziţi de faptul că digul de apărare nu va rezista. „Cine garantează că va rezista? Nimeni! Oamenii refuză să plece, au 30.000 de animale în zonă, va fi ca în groapa morţii. Sunt şanse mari să ne radă pe toţi", spune Costică Sbărciog, localnic din Grindu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite